Experitech
Aanbiedingen

Vincent Hartman

Dicht bij hanzestad Zwolle, in het Sallandse land bevind zich de fotostudio van de Zwolse fotograaf Vincent Hartman. De fotograaf begon begin jaren negentig met zijn fotografiebedrijf vanuit het ouderlijk huis te Zwolle- Zuid om van daar uit zich te vestigen in een klassiek pand in Het Veeralleekwartier. De fotostudio was daar op de grote zolder gevestigd en de donkere kamer in de kelder. Op de tussenliggende etages woonde het gezin. De bedoeling van dit artikel is tweeledig. Allereerst het geven van achtergrond informatie over deze fotograaf en als tweede ervoor te zorgen dat de nieuwe handelsnaam STUDIOVHF naar boven komt in de zoekresultaten als er gezocht wordt op ‘Vincent Hartman’.

Vincent Hartman

Vincent Hartman is geboren en getogen Zwollenaar. Hij heeft het levenslicht gezien in de Zwolse stadswijk ‘Dieze-Oost’ op loopafstand van PEC Zwolle, alwaar hij een zeisoenskaart had en zijn eerste serieuze vriendinnetje ontmoette. Fotografie was toen voor hem niet meer dan voor iedere andere consument, vakantie foto’s en foto’s van uitjes werden toen nog analoog gedeeld. Zijn vader maakte altijd dia’s met een Voigtländer en de diaseries in een verdonkerde kamer waren altijd weer een spannend herbeleven van de vakantie. Natuurlijk ging die ervaring samen met vastlopen van de projector, dia’s die er op de kop in zaten en natuurlijk het vallen van de slede’s om het geheel compleet te maken.

De brilliance van de kleurendia’s spraken desalniettemin tot de verbeelding en bijna twintig jaar oud kocht Vincent zijn eerste camera, een Olympus compact met autofucus, optische zoom en automatisch filmtransport. Net als iedere consument dacht hij de foto’s te kunnen maken die in de brochure van die camera stonden, zich niet realiserend dat die foto’s waren gemaakt door een professionele fotograaf met naar alle waarschijnlijkheid een spiegelreflexcamera. Vele rolletjes en guldens verder begon het Vincent toch te frustreren dat hij de door de camera gekozen instellingen niet kon beȉnvloeden. Pa Hartman kwam tot redding door Vincent zijn moderne camera over te nemen en Vincent had inmiddels voldoende geld voor zijn eerste spiegelreflex camera, een Canon EOS 650 met 28-105mm zoomlens.

Hierna ging het snel, hij melde zich aan bij fotoclub Zwolle, werkte zich door vele fotoboeken heen en maakte al snel zijn eerste studio portretten. Via, via hoorde hij dat er in wijcentrum Zwolle-Zuid een donkere kamer bleek te zittenen daar had hij wel oren naar. Hij moest daarvoor wel de Fotoclub Zwolle-Zuid oprichten en avonden organiseren, maar dat kostte hem geen moeite. De ruimte in het wijkcentrum deden verder dienst als studio ruimte, expositie ruimte en lange tijd was Vincent de enige gebruiker van de DoKa. Later werd er een eigen donkere kamer ingericht en Vincent had toen volledige controle over de kwaliteit van de foto. De verhuizing naar het Veerallekwartier stelde hem in staat de fotostudio goed bedrijfsmatig te exploiteren en jaren later groeide dit uit tot het huidige fotografie bedrijf in het Sallandse Heino

Fotostudio Zwolle

Vincent Hartman Fotografie startte als eenmanszaak en ook nu nog is dit een geregistreerde handelsnaam van zijn huidige bedrijf STUDIOVHF. De fotograaf richtte zich in de beginjaren voornamelijk op de particulier afnemer. Bruidsreportages, familiefoto’s en portretfoto’s voerden de boventoon aangevuld met bedrijfsreportages en modefotografie voor een aantal kleine merken. De omzetverhouding tussen particuliere fotografie en fotografie voor zakelijk doeleinden was toen 75% tegenover 25%.

 

Inmiddels is de Fotostudio van Vincent Hartman uitgegroeid tot veelzijdig fotografisch dienstverlener voor de zakelijke markt, onder de naam STUDIOVHF. De studio is gespecialiseerd in reclamefotografie, kleding fotografie, productfotografie, interieurfotografie, algemene bedrijfsfotografie en fotografie ter ondersteuning van redactionele artikelen in landelijke vakbladen en enkele regionale uitgaves. In het Sallandse Heino (Gemeente Raalte) heeft de fotograaf een mooie plek gevonden waar een grote studioruimte met dito parkeerplaats gecombineerd wordt met een comfortabele woonomgeving voor het gezin. De fotograaf werkt in de studio voor de productfotografie en voor portretfotografie. Verder is hij landelijk op locatie actief voor reclame- en interieurfotografie.

Wij nodigen u uit het portfolio op de website eens te bekijken!

 

https://www.studiovhf.com