Experitech
Image default
Auto

BPM berekenen & auto importeren uit Duitsland

Op zoek naar een mooie gebruikte voertuig? In overige landen koopt u dezelfde soort auto voor een lagere prijs. De meesten kiezen voor invoeren uit Duitsland & Amerika, waar veel nieuwe autos te koop staan. Hoeveel centen scheelt het precies? Welke centen komen er verder bij? En hoe gaat een car importeren in zijn werk? Dat hebben we voor u op een rij gezet.

ImporterenAuto importeren vanuit Duitsland?

  • Tot zo een 30% cheaper uit.
  • Veel prachtige occasions.
  • Veel nette auto’s.
  • Bruikbaar advies bij de keuze van een voertuig.
  • Geen zorgen over het gehele import traject.
  • Uw wagen binnen 2 weken thuis.

Gaat u een auto importeren?

Heel wat consumenten kiezen voor importeren omdat ze graag een luxe auto besturen. Maar werkelijk is een car importeren de moeite waard voor allen die poen wil bezuinigen. Kijk b.v. eens rond op een Duitse website voor occasions. Wat men aanbied is daar veel breder en u komt veel moois tegen: occasions, lage kilometerstanden en luxe modellen.

Hoezo is het goedkoper?

De prijzen voor occasions liggen in het buitenland meestal aanzienlijk lager. Het ligt met name aan de BPM, de belasting van personenauto%u2019s en motoren. In alle landen bestaat deze type van heffing niet. Voertuigen zijn daardoor een deel voordeliger. Om gelijke motivatie is het verschil in prijs tussen een wat goedkopere versie en een chique model niet zo groot. Dat maakt een auto importeren interessant.

Invoeren uit Duitsland

Een car invoeren vanuit Duitsland is het meest in lust. Zo%u2019n 80% van iedere ingevoerde occasion komt van onze oosterburen. Dat is niet voor niets: in Duitsland bezichtigd u een aanzienlijk aanbod van stoere merken als Volkswagen en Renault Doorgaans gaat het om uitgebreide uitvoeringen, met veel opties. Mensen uit Duitsland staan bekend om hun behulpzaamheid, bovendien als het op onderhoud neerkomt. Na invoeren uit Duitsland, is Belgie (nabijgelegen) en de italianen (mooie wagen) zeer populair. Alsmede zijn er de likers van typisch USA voertuigen.

Prijzen voor invoeren

De BPM is veruit de zwaarste kostenpost bij het importeren van een wagen naar NL. Ook zijn er de tarieven voor vervoer, insurances, RDW vastleggen en kentekenplaten. Invoeren uit German kunt u over deze achterste uitgaven calculeren op een (geld)som tussen de 250 EU en 900 EU.

Import belasting berekenen

Voor gebruikte wagens zijn er verschillende opties om de BPM uit te rekenenen. Bij het naar NL halen van uw voertuig moet u de BPM berekening indienen, inclusief de onderbouwing. Zelf maakt u een keuze tussen de gemaakte BPM calculaties. Welke van de berekeningen levert de beste importbelasting op? Het hangt af van factoren.

Pas op met BPM

  • Belasting heeft een vaak gebruikte methode en en verzwijgt dit!
  • Internet calculators berekenen slechts 2 mogelijkheden door!
  • Als berekening niet juist is moet het RDW traject helemaal opnieuw!

BPM-aangifte

Simpele stappen voor het invoeren van auto’s

Vindt uw tweedehands auto

Wellicht weet u een beetje wat voor nieuwe auto u wenst.Kijk eens rond op grote websites voor occasions in Duitsland. Behoud de advertenties u interesseren.

Reken de complete kostenplaatje

U zult zien dat de totale prijs een stuk lager ligt. Maar het gaat uiteindelijk om het totaalbedrag, plus alle extra kosten. Bereken het totaalbedrag, extra bijkomende kosten en in het speciaal de import belasting.

Complete controle en hulp bij aankoop

Controleer de verkoper en het complete aanbod nog eens goed. Goed gevoel? Dan kunt u overgaan tot aankoop. Dat gaat heel anders dan u normaliter gewend bent. In Duitsland bijvoorbeeld praat men eigenlijk niet over de prijs. Wel over de gemaakte overeenkomsten, die op papier vastgelegd worden.

Op transport

En dan kan uw auto komen. Als u hem zelf gaat ophalen, heeft u een geldig kenteken nodig die een importadviseur voor u kan regelen. Voor transport per vrachtauto kunt u kiezen voor snel (individueel transport) en goedkoper ( verzameltransport).

http://www.importautos.nl