Tweedehands banden, een veilig bewaard geheim

Ben je toe aan nieuwe banden en wil je ze zo goedkoop mogelijk aanschaffen, kies dan voor tweedehands banden. Een gebruikte band is namelijk de kans voor jou om je aan je budget te houden en te profiteren van het comfort en kwaliteit van een premium merk. Wanneer kies je nu voor een gebruikte set banden in plaats van een nieuwe? 

Tweedehands banden kopen?

Je banden zijn niet zomaar iets. Je kiest voor goede banden om jezelf te beschermen in de auto, bijvoorbeeld tegen een klapband of wegslippen. Vooral de grote A-merk banden bieden comfort en de duurzame kwaliteit die ervoor zorgt dat jij zorgeloos verder toert. Uiteraard wil je dat soort goede banden onder je auto, maar je wilt er ook geen fortuin aan uitgeven. Tweedehands banden zijn dan de oplossing, maar houdt wel rekening met je rijgedrag. Een tweedehandsje is namelijk niet voor iedereen weggelegd.   

Voor wie?

Of gebruikte banden iets voor jou zijn, hangt af van je rijstijl. In principe kies je deze optie alleen als je een rustige rijstijl hebt en je niet te vaak veel kilometers maakt. Je kunt bij tweedehands banden namelijk niet controleren waar ze vandaan komen en hoe de binnenkant eruit ziet, dus voor intensieve chauffeurs is het beter om te investeren in nieuwe banden. De monteur zal de band altijd zo goed mogelijk vernieuwen, maar vergeet zelf niet een testritje te maken.