Experitech

Tips om geld te besparen tijdens het klussen

Of klussen leuk is, daar zijn de meningen nog over verdeeld. De enen ziet het as een toevluchtsoord terwijl de ander er al jeuk van krijgt wanneer die ernaar kijkt. Het is een bekend gegeven dat niet iedereen evenveel van klussen houdt. Maar dat maakt niet uit, want tips om geld mee te besparen zijn voor iedereen leuk en nuttig. Met de volgende klustips kun je veel geld besparen:

Tijdens het klussen kan het voorkomen dat je vettige handen krijgt. En dat is erg onhandig. Wanneer je iets aanraakt moet je het uiteindelijk weer ontvetten want bijvoorbeeld verf hecht niet op vettige oppervlakten. Ook kunnen metalen aangetast worden door de vetten die op je huid verzamelen. Vette handen was je natuurlijk met zeep me een ontvetter erin. Het kan zijn dat dit op is. Wat doe je dan? Je kunt je handen ontvetten door ze met koffiedik te wassen. Dat heeft iedereen in huis en het is geheel gratis.

Bij het verwijderen van een muurplug kun je speciaal gereedschap gebruiken. Maar dit lijkt een beetje veel voor degene die dit maar een enkele keer doet. Je kunt gelukkig een simpele kurkentrekker gebruiken hiervoor. Dit is een fantastische oplossing, want de vorm van de kurkentrekker past in bijna iedere vorm plug. Dus je kunt de muurplug verwijderen zonder deze te breken. Een goedkopere oplossing hebben we niet!

Het is bij iedereen wel eens voorgekomen: de behangluchtbel. Je bent aan het behangen en je eindigt ineens met een grote luchtbel achter het behang. Dit is erg storend en vaak ben je geneigd om het behang er helemaal af te halen. Maar houd je frustratie nog even in, want je kunt beter de luchtbel lekprikken. Doe dit met een klein naaldje. Prik een klein, onopvallend gaatje in het behang en duw vervolgens het behang plat, zodat alle lucht ertussenuit loopt. Het kan zijn dat er lijm uit loopt. Dan moet je nog even een vochtig doekje erlangs halen.

Verder kun je enorm besparen op de inkoop van je materialen. Kijk op moerenbout.nl voor alle bouw gerelateerde producten. Eenvoudige producten als de rvs bouten en de wat meer geavanceerde zoals de stelschroef.