Experitech
Image default
Electronica en Computers

Ken je winkel

Er zijn heel veel strategieën om ervoor te zorgen dat een winkel beter gaat lopen en ervoor te zorgen dat de verkopen stijgen. Wat een erg belangrijk gegeven is voor winkels is een inzicht in jouw bezoekers. Met een goed inzicht kan er goed worden gekeken wat er goed gaat en waar er verbeterpunten zijn. Er zijn speciale technieken ontwikkeld die jou als winkelier zijnde een heel goed inzicht kunnen geven in jouw bezoekers en passanten. Dit is erg belangrijk en handig om te weten  en daar zijn een paar verschillende manieren voor. Met bepaalde sensoren kan aantal bezoeken winkel worden gemeten en dat zorgt voor interessante statistieken als je dat vergelijkt met het aantal verkopen. Snel aan de bak dus met deze techniek!

 Bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze sector hebben een techniek ontwikkeld om allerlei statistieken te generen en deze aan winkels te geven, waarmee de winkels een stuk beter voor de dag kunnen komen. Er worden Wi-Fi sensoren geplaatst die de smartphones van de passanten kunnen opvangen. Als bezoekers de winkel betreden kunnen met deze sensoren de looproute winkel berekend worden en kan de winkelier zien waar de bezoekers zich het meest bevinden in de winkel. Dit kan liggen aan interessante artikelen bijvoorbeeld, maar ook aan de ruimte die daar is. Deze sensoren pakken alleen Wi-Fi signalen op van de smartphones waarbij Wi-Fi ook daadwerkelijk bij staat ingeschakeld. Als het uitgeschakeld staat bij bezoekers zal dit niet terugkomen in de statistieken, aangezien het niet gemeten kan worden. Daarnaast kan er worden gezien hoelang de bezoekers in de winkel aanwezig zijn en of er eventueel een aankoop wordt gedaan. Informatie dat van groot belang is voor een winkelier!

Met deze informatie kunnen winkeliers heel veel gegevens te weten komen en gebruiken voor de winkel. Deze techniek heeft veel pluspunten en zal jouw winkel alleen maar ten goede komen!

 

http://www.crumbbase.nl/