Experitech
Image default
Energie

3 tips voor een betere manier om energie op te wekken

Steeds vaker denkt men aan het milieu, maar met energie opwekken is dit nog niet altijd het geval. Vaak hebben mensen gewoon een energierekening bij een energieleverancier open. Dat is niet zo gek, want dat is er zo ingesleten. Maar er zijn tegenwoordig ook veel andere manieren om ervoor te zorgen dat energie wordt opgewekt en dat er daarbij en daarmee dus geen schade aan het milieu wordt  verrihct. Erg handig en een echte uitdaging wat betreft de milieutrends en de duurzaamheid die in de samenleving een steeds grotere rol aanneemt. Meer mensen hechten waarde aan een duurzaam bestaan en hebben hier meer  geld voor over. Mensen zijn wel vaak bang dat een investering in zonnepanelen bijvoorbeeld zich niet terugverdient, maar dat is zeker niet het geval. Wanneer men investeert in zonnepanelen en dus groene energie kan er van tevoren al worden gekeken op welke manier dit kan worden terugverdient en in welk tijdsbestek dit kan worden gedaan. Het is een investering, maar dat wordt ook weer terugverdient. Op de korte termijn is het dan wellicht duur, maar op de lange termijn kan dit juist goedkoper zijn dan wanneer er een energierekening iedere maand dient te worden betaald aan de energieleverancier.  

Tips

Er zijn een aantal tips die kunnen worden gevolgd om ervoor te zorgen dat er meer energie is in een huishouden, door middel van groene energie. Deze worden hieronder opgesomd:  

  1. Kies voor zonnepanelen; deze hebben een zeer goede- en effectieve werking en het is de investering zeker waard.

 

  1. Kies voor een groen dak; wanneer er een plat dak aanwezig is, is het mogelijk om een groen dak aan te laten leggen. Dit is perfect, omdat er op die manier warmte wordt weg gekaatst in de zomers en warmte wordt vastgehouden in de winters.

 

  1. Een combinatie dak kiezen; helemaal mooi is om de zonnepanelen met de groendaken te combineren. Dat zorgt voor een betere opwekking van groene energie en daarnaast zal er ook minder waterafvoer nodig zijn. Dit wordt allemaal verdampt in de daken. De luchtstroom met de zonnepanelen is optimaal. Hierdoor wordt er sneller energie opgewekt en wordt de investering dus ook snel weer terugverdiend.

Gerelateerde artikelen

Airco Prijs Airconditioning Installatie? www.airco-airconditioning.be !

Hoe kies je een goede elektricien?

Een aantal checks voor een CV ketel storing