Experitech
Image default
Gezondheid

Optimaal genieten in het bubbelbad

Genieten in een bubbelbad ? Mensen zeggen al eens dat je alles eruit moet halen wat erin zit. Met een bubbelbad is dit niet anders en toch kan je meer uit je bubbelbad halen. Met een paar handige tips kun je meer genieten van je bubbelbad. Zo heb je dubbel zoveel plezier voor hetzelfde geld!

Kies voor een juiste temperatuur

In de volksmond wordt gezegd dat je een bubbelbad moet instellen tot je de lichaamstemperatuur hebt bereikt. Laten we zeggen dat je het beste kan genieten bij een temperatuur die gelijk is aan je lichaamstemperatuur. Echter kan het voor veel mensen net iets te warm zijn. Uiteraard moet je hiermee experimenteren maar de beste temperatuur voor in het bubbelbad schommelt tussen de 35 tot 37 graden. Andere verkiezen 38 tot zelfs 39 graden. Het hangt er vanaf wat voor soort type je precies bent. De één houdt van warmer en de ander houdt van koeler.

Hoelang genieten in het bubbelbad?

De meeste mensen die de lichaamstemperatuur verkiezen in het bubbelbad kunnen tot een uur lang genieten. Sommigen houden het echter 45 minuten lang vol. Mocht je merken dat je het te warm krijgt in het bubbelbad kun je de temperatuur even laten zakken of je komt er even uit en je legt een koude handdoek op je hoofd om af te koelen. Er bestaan natuurlijk verschillende soorten bubbelbaden en ieder soort heeft zij kenmerken. Bij specialisten zoals de Bubbelkoning krijg je een overzicht van bubbelbad modellen die op dit moment beschikbaar zijn.

http://www.sauna4you.nl/alles-over-de-spa-bubbelbad/