Experitech
Image default
Kinderen

Fietsen in Amsterdam – enkele feiten

Fietsen in Amsterdam – enkele feiten

Amsterdam is een van de beste plekken om fietsend van de omgeving te genieten, omdat het een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld is. Het is een geweldige manier om in vorm te blijven, maar ook erg leuk om te doen. Fietsen is ook een geweldige manier om het oude stadscentrum van Amsterdam te zien, met zijn smalle, kronkelende straatjes en prachtige grachten. Veruit de beste manier om Amsterdam te verkennen is per fiets. Maar in alle Nederlandse steden zie je mensen van alle leeftijden op de fiets, ook kinderen en ouderen, op de omafiets. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom ze liever op een oma fiets rijden dan op een geavanceerde fiets. Hier zijn de redenen.

Redenen waarom mensen in Nederland op oma fietsen rijden

De eerste reden is dat oma fietsen een paar extra functies hebben, zoals versnellingen en handremmen. Hierdoor is de kans kleiner dat de fiets kapot gaat, want als je moet stoppen, duw je gewoon de peddels met je voeten naar achteren. Aluminium, dat wordt gebruikt om de fietsen te maken, is een licht, sterk en roestvrij metaal. Verder hebben de meeste fietsen een achterstandaard, zodat ze aan beide kanten goed ondersteund worden als ze geparkeerd staan. Het hoge stuur maakt het gemakkelijk om rechtop te zitten, wat erg comfortabel is. Het gelzadel op de fiets is breder dan zadels op andere fietsen. Door de lage instap is de fiets makkelijk op en af ​​te stappen. In steden worden versnellingen vaak niet gemist, tenzij je een brug op of af fietst. Deze fiets is niet geweldig voor lange afstanden of om snel te fietsen, maar het is een must-have in Amsterdam, waar fietsen vaak worden gebruikt voor korte ritten. Als je op deze fiets wilt rijden, vergeet dan niet om een leather tote bag mee te nemen om je spullen in te vervoeren.

Enkele tips voor fietsen in Amsterdam

Als je fietst, moet je voordat je begint weten waar je moet fietsen. Veel fietspaden en paden in Amsterdam maken fietsen door de stad veilig en leuk. Sommige fietspaden hebben slechts tweerichtingsstroken aan één kant van de weg. Witte lijnen en fietssymbolen of een roodachtig gekleurd pad worden vaak op de weg geschilderd om de fietsers te onderscheiden van andere rijstroken. In Amsterdam rijdt al het autoverkeer, dus ook de fiets, aan de rechterkant van de weg. In veel straten in het historische centrum en langs grachten is het ontbreken van fietspaden niet ongewoon. Daar het hier zoals we weten vaak regent, heb je wel een ​​waterdichte rugtas nodig om te voorkomen dat je spullen nat worden.

Andere tips

Als je wilt fietsen en op avontuur wilt gaan in Amsterdam, moet je je aan de verkeersregels houden, waaronder op het fietspad blijven fietsen. Je moet de regels volgen, maar je moet ook van de rijstroken blijven die niet voor fietsen bestemd zijn. Ook heeft Amsterdam veel borden en signalen voor fietsers, evenals verkeerslichten alleen voor fietsers. Let daarom goed op de borden.