Experitech
Image default
MKB

Tabouret kruk een veelzijdig zitmeubel

Kruk, tabouret of zadelkruk

U staat er waarschijnlijk niet bij stil maar waarschijnlijk is de kruk één van de meest gebruikte zitmeubelen met de meest uiteenlopende benamingen. Een klein onderzoekje leert dat we een krukje met of zonder wielen op internet kunnen vinden onder de trefwoorden kruk, fietskruk, industriële kruk, keukenkruk, knipkruk, massagekruk, zadelkruk, kapperskruk, schoolkruk, trimkruk, werkkruk, zitkruk, sta op kruk. Dit is al een hele opsomming maar dit zijn alleen nog de benamingen waarbij het woord kruk voorkomt. Een kruk kunt u ook vinder onder de volgende noemers; kappersfiets, tabouret, zithulp, zadelzit, trimstoel, zadelstoel, taboeret, werkstoel, ergozit, ponychair, ponyseat. Een flinke lijst maar de kans is aanwezig dat we er nog enkele vergeten zijn.

 

Al deze producten hebben overeenkomsten maar wat zijn de essentiële verschillen? Om dit duidelijk te maken brengen we deze hele grote lijst terug tot een viertal producten en geven per stuk aan wat de echte productkenmerken zijn.

 

Kruk

Onder een krukje wordt verstaan een stoel zonder leuning met vier poten die meestal van hout of kunststof is gemaakt. Dit product is in een groot aantal verschillende modellen en uitvoeringen verkrijgbaar en op veel manieren inzetbaar. Een kruk is niet in hoogte verstelbaar.

 

Tabouret een kruk op wielen

Kijken we in het woordenboek naar de betekenis van een tabouret dan wordt deze net zo als een krukje omschreven als een stoeltje zonder leuning maar er zijn wel degelijk verschillen. Een tabouret heeft om te beginnen een comfortabele zitting met een dikke foam laag bekleed met (kunst) leer en is dankzij een gasveer traploos in hoogte verstelbaar zodat de juiste zithoogte gegarandeerd is. Een tabouret dankt zijn grote stabiliteit aan een vijfpoots base en is makkelijk te verplaatsen door zijn zwenkwielen. Een tabouret is een zeer gewild zitmeubel voor thuis en in verschillende beroepsgroepen.

 

Kapperkruk een kruk met zadelzitting

Een kapperskruk heeft net zoals een tabouret een vijfpoots voetkruis en is ook in hoogte verstelbaar. De kapperskruk onderscheidt zich echter van een tabouret door zijn zadelzitting. Deze ergonomisch gevormde zitting zorgt voor een natuurlijke en gezonde zithouding die tevens er voor zorgt dat de bekken in de goede stand staan waardoor afknelling van de bovenbenen wordt voorkomen. Een kapperskruk wordt veel gebruikt ter voorkoming van nek en rugklachten door mensen die langdurig in dezelfde houding werkzaam zijn.

 

Zadelstoel

Een zadelstoel is een kapperskruk met rugleuning. Hij heeft precies dezelfde kenmerken maar is uitgevoerd met een rugleuning.

 

Een tabouret of kapperskruk koopt u bij de specialist

Tabouret Benelux heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van tabourets en kapperskrukken van topkwaliteit. Wij kopen rechtstreeks in bij de fabrikant en slaan de dure tussenhandel over daarom bent u verzekerd van de laagste prijs. Al onze producten behoren tot de top van hun prijsklasse en staan garant voor jarenlang zitplezier. Tabouret Benelux biedt u een gevarieerd aanbod. Zo kunt u kiezen uit verschillende zittingen en zithoogtes. Diverse kleuren en voetkruizen van kunststof, aluminium of verchroomd.

 

Koop voordelig online zonder enig risico met onze 14 dagen niet goed garantie!

 

Tabouret Benelux

E-mail: info@tabouretbenelux

Telefoon: 033-7850399

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

http://www.tabouretbenelux.com/