Experitech
Image default
Muziek

Radio online op verschillende apparaten

Dagelijks wordt er door miljoenen mensen op de wereld radio geluisterd. Radio luisteren is iets dat al heel lang wordt gedaan en is in de afgelopen jaren steeds meer zichzelf gaan ontwikkelen. Nieuwste muziek, praatprogramma’s over het nieuws en/of sport of gezellige radio met kattenkwaad dat wordt uitgehaald door de radio Dj’s is allemaal op verschillende radiostations te vinden. Door het grote aantal radiostations dat er zijn, is er heel veel keuze in welk radiostation je beluisterd. Vooral de laatste jaren is dit steeds meer ontwikkeld en is er nu ook de mogelijkheid om radio via internet te beluisteren.

In deze tijd is het gebruik van een ouderwetse radio bijna een taboe en worden er meerdere apparaten ondersteunt om online radio luisteren mogelijk te maken. Door middel van streams is er de mogelijkheid om een specifieke zender te beluisteren door middel van een (mobiel) apparaat en niet een radio te hoeven hebben. Smartphones en tablets zijn hiervoor erg geschikt en dienen als een radio in zak/tas formaat. Door middel van een verbinding met het internet is het mogelijk om radio te beluisteren met deze apparaten. Zelfs van verre landen is er de mogelijkheid om in Nederland deze radiozenders te beluisteren. Als radiozender zijnde krijg je hierdoor ook een veel groter bereik en zal het aantal luisteraars ook een stuk hoger kunnen uitvallen.

Door deze ontwikkeling is radio luisteren makkelijker dan ooit geworden en is er zo veel keus aan radiozenders om te beluisteren. Het gebruik van mobiele apparaten heeft onze wereld in veel opzichten al een stuk makkelijker gemaakt en er wordt veel gebruik van gemaakt. Applicaties zijn nog makkelijker voor het gebruik van online radio op je smartphone en/of tablet en is dan ook zeer een aanrader om te installeren. Een grote, onhandige radio is niet meer nodig, je hebt een radio ontvanger in je broekzak zitten en dat maakt het een stuk makkelijker!

http://www.radioguide.fm/