Experitech
Image default
Woning en Tuin

Bio ethanol haarden

Veel mensen dromen van een open haard in hun huis. Dat is ook wel logisch, want wat is er nou rustgevender dan gezellig met familie en vrienden rond de open haard en kijken naar de bewegende vlammen. Niet iedereen vindt de geur, de rook en het idee dat er bomen gekapt moeten worden even prettig. Bio ethanol haarden zijn in dat geval wellicht een goede oplossing. Dat is milieuvriendelijk en de vlammen zijn niet te onderscheiden van een echte houtvlammen. Bij HGB-Trading vindt u  een ruime keuze aan hoogwaardige bio ethanol haarden.

 

De voordelen van bio ethanol haarden

Bio ethanol haarden bieden vele voordelen boven een gewone open haard. Zo hoeft u er niet de hele tijd voor te zorgen dat het vuur blijft branden. Zolang er genoeg brandstof is, zal uw haard blijven branden en de hoogte van het vuur kunt u gemakkelijk aanpassen door een schuif. Bovendien heeft u voor een haard op bio ethanol geen schoorsteen nodig. Er komt geen rook vrij en geen fijnstof, zoals bij houtvuur. Ook hoeft er niet elk jaar een schoorsteenveger langs te komen om ervoor te zorgen dat u nog veilig van de warmte kunt genieten. Bovendien wordt bio ethanol gemaakt van plantaardig materiaal en een deel van het ethanol komt zelfs van plantenresten. Het milieu wordt zo minimaal belast. Bio ethanol haarden zijn bovendien te plaatsen in elke ruimte, zelfs buiten in de tuin, op het balkon of terras.

 

Hoge veiligheid van bio ethanol haarden

 

Bij HGB-Trading verkopen wij alleen bio ethanol haarden die goedgekeurd zijn volgens de laatste veiligheidsnormen. Bij ons vindt u daarom alleen bio ethanol haarden van het topmerk Kratki. U kunt naast veiligheid bij ons rekenen op kwaliteit, scherpe prijzen en een hoog serviceniveau.

 

Er zijn haarden die compleet met schouw geleverd worden. Doordat het één geheel is, zijn er geen scherpe randen of naden.  Als u het liever nog strakker hebt, dan zijn er ook haarden die gewoon aan de muur gehangen kunnen worden. Er is dus geen schouw nodig als u dat liever niet hebt. Wilt u een meer artistiek tintje aan uw haard, dan is wellicht een vrijstaande haard iets voor u. Deze zijn in diverse vormen, zoals bijvoorbeeld een haard op een sokkel of als een kastje. Kratki heeft zelfs diverse tafelhaarden in het assortiment, waardoor u elk etentje een warme sfeer mee kan geven. In de showroom van HGB-Trading kunt u het hele assortiment bekijken en vragen stellen aan ons vakkundige personeel. Wij zijn er zeker van dat u een bio ethanol haard kan vinden die bij uw smaak en inrichting past.

 

Suiker of drank als brandstof voor uw haard?

Het klinkt misschien een beetje raar, maar bio ethanol haarden lopen op alcohol gewonnen uit suikers. Ethanol is namelijk  gewoon de scheikundige benaming voor alcohol. Bio ethanol wordt dus gedeeltelijk hetzelfde geproduceerd als bier, wijn of wodka. De suikers uit suikerhoudende planten, zoals suikerbiet, maïs en suikerriet, worden tot gisting gebracht en daardoor ontstaat er alcohol. Bio ethanol is echter niet geschikt voor consumptie, maar brandt wel heel goed. Het wordt tegenwoordig ook al gebruikt als brandstof voor auto’s en zelfs racewagens en wordt daarom ook wel biodiesel genoemd. Zelfs zetmeelhoudende planten, zoals tarwe en andere granen, kunnen worden gebruikt om bio ethanol te maken, maar dan wordt de zetmeel eerst omgezet in suiker. Zelfs bijproducten van andere industriële processen kunnen worden gebruikt als biobrandstof, zoals bijvoorbeeld melasse.

http://www.hgb-trading.nl/bio-ethanol