Experitech
Image default
Woning en Tuin

Waarom honingraat plisségordijnen de beste isolerende gordijnen blijven

Raamdecoratie is een belangrijk aspect in elk huis omdat ze de mogelijkheid hebben je kamer een heel nieuw uiterlijk te geven en tegelijk uiterst praktisch zijn. Mensen investeren in raamdecoratie om hun huis wat esthetische waarde te geven en tegelijk te zorgen dat ze voldoende bescherming bieden tegen het zonlicht, helpen bij de isolatie, en je wat hoognodige privacy geven wanneer je het nodig hebt.

Een belangrijk aspect van deze praktische functies is dat van de energie-efficiëntie. Sommige soorten raamdecoratie hebben het vermogen om de uitgaven die je aan elektriciteit doet te verminderen. Dat gezegd hebbende, zijn honingraat plisségordijnen een van de meest energie-efficiënte soorten raambekleding die vandaag op de markt zijn. Ze hebben bepaalde unieke kenmerken die ze zeer interessant maakt.

Wat zijn honingraat plisségordijnen?

Honingraat plisségordijnen zijn plisségordijnen die bestaan uit plooien die ‘cellen’ of ‘honingraten’ genoemd worden.

Hoe werken honingraat plisségordijnen met betrekking tot isolatie?

Ramen en glasruiten zijn op zichzelf uiterst slechte isolatoren. Dit betekent dat ramen weliswaar een fysieke barrière vormen om je veilig te houden, maar dat ze de temperatuurverandering in de kamer die door de warme of koude lucht van buiten beïnvloed wordt, niet kunnen ondervangen. Je kunt dit probleem verhelpen door plisségordijnen met een honingraat plooi te kiezen. De cellen in de stof vangen de lucht op die de kamer binnenkomt, en zorgen ervoor dat de kamertemperatuur niet door de buitenlucht wordt gecompromitteerd.

Hoe helpt het vermogen om te isoleren bij energiebesparing?

De isolerende mogelijkheden van honingraat plisségordijnen maken hun energie-efficiëntie ongecompliceerd. Bij gebrek aan isolerende gordijnen zul je je toevlucht moeten nemen tot een voortdurend gebruik van je airconditioning of verwarming in een bepaalde ruimte. Dat leidt tot een enorm verbruik van elektriciteit. Plisségordijnen omzeilen dat proces door als isolator te werken en een barrière te zijn tussen de kamertemperatuur en de werkelijke temperatuur buiten.

Afhankelijkheid van honingraat plisségordijnen

Terwijl je overweegt of honingraat plisségordijnen misschien bij je passen, is het belangrijk te bedenken dat de isolerende mogelijkheden van honingraat plisségordijnen niet op zichzelf beschouwd moeten worden. Plisségordijnen hebben ook andere kwaliteiten en eigenschappen van conventionele raambekleding. Deze voordelen worden hieronder opgesomd:

Verbeterde privacy – Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verduisterende en lichtdoorlatende stofsoorten. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over nieuwsgierige blikken van buren en mensen die voorbijlopen. Dit maakt ze tot een levensvatbare optie voor bijna elke kamer in je huis.

Geluiddempend – Plisségordijnen werken als een opvulling van je kamer. Dit betekent dat ze niet alleen het geluid dat van buiten komt kunnen tegenhouden, maar ook kunnen voorkomen dat het geluid dat van binnen je huis komt buiten gehoord kan worden. Dit betekent dat je rust kunt hebben ondanks dat je in een drukke straat woont, en dat je ook films en muziek kunt afspelen zonder een geluidsklacht te riskeren.

Lichtregeling – Plisségordijnen hebben lichtregelingsfuncties waarmee je het licht zo kunt dimmen dat het niet te hard is, terwijl ze er ook voor zorgen dat een natuurlijke lichtbron niet helemaal wordt afgesloten. Dit kan helpen je meubels tegen verbleken te beschermen, er is minder schittering op je TV en computerschermen en het vermindert een algemeen gevoel van irritatie.

Esthetische waarde – Plisségordijnen zijn niet gespeend van diversiteit. Ze zijn er in verschillende kleuren en textuur en stof. Je kunt gemakkelijk cellengordijnen vinden die geschikt zijn voor de inrichting van je huis, op basis van de stijl van de muren, het meubilair enz.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Rondom uw woning, tuin, paarden en overige dieren geen bijtende dazen ( paardenvliegen) deze zomer!

Duurzaam en eco-vriendelijk met een elektrische boiler

Led lampen en strips