Experitech
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de stappen die jij moet zetten om te kunnen spelen met je kat!

Dit zijn de stappen die jij moet zetten om te kunnen spelen met je kat!

Als we het hebben over een gemeenschappelijke droom van de gemiddelde katteneigenaar is het wel het kunnen spelen met je kat. In tegenstelling tot honden, bieden katten geen kwispelende staart of tong uit hun bek als deze zin hebben om hun energie kwijt te raken door achter een bal aan te rennen. Dit is aan de ene kant jammer, maar gelukkig bieden we in dit blog wat perspectief. Het is namelijk mogelijk om tóch met je kat te spelen. Hoe je dat doet en welke stappen je moet zetten om zoiets te bereiken, lees je in dit blog!

Timing is the key

Als we het dan ook maar meteen gaan hebben over ‘the key’ tot het kunnen spelen met je kat, is het wel dat timing heel erg belangrijk is. Heel veel mensen begaan de fout door te beginnen met spelen met een kat wanneer HEN dat uitkomt. 

Het is veel beter om te wachten tot jouw kat het initiatief neemt om met jou te spelen. Deze zal vanzelf wat drukker en wilder zijn dan anders en wat meer aandacht zoeken dan je wellicht gewend was. Gebruik dit als indicatie om te kunnen spelen met jouw kat!

Houd voldoende afstand!

Een advies dat we het beste kunnen – en misschien ook zelfs wel moeten – geven is dat je op gepast afstand blijft. Katten zijn nou eenmaal onvoorspelbaar en kunnen met hun scherpe nagels en snelle reflexen best snel wat schade aanrichten. 

Zorg er daarom voor dat je een kattenkrabpaal aanschaft. Met een kattenkrabpaal is een kat in staat om zijn of haar energie kwijt te raken, zonder dat jouw handen, armen of andere lichaamsdelen de dupe gaan zijn. Probeer het zeker!

 

https://www.krabpaal.nl/