Experitech
Image default
Aanbiedingen

Wacht niet tot het te laat is: Vervang de batterij van uw fiets op tijd

Fietsen zijn een geweldige manier om u in de stad en op het platteland te verplaatsen. Of u uw fiets nu gebruikt voor ontspanning of als dagelijks vervoermiddel, het is belangrijk dat u hem in goede staat houdt. Een aspect van fietsonderhoud bij een fietsaccuspecialist dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het tijdig vervangen van de accu van uw fiets. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om uw fietsaccu te vervangen voordat hij leeg is.

 

Veiligheid 

Uw fiets heeft voldoende stroom nodig om veilig te kunnen rijden en ervoor te zorgen dat de remmen, claxon en lichten goed werken. Zonder de juiste spanning werken deze onderdelen mogelijk niet goed of helemaal niet. Als u wacht met het vervangen van uw batterij tot deze helemaal leeg is, kan dit u en andere fietsers in gevaar brengen tijdens het rijden. Behoed uzelf dus voor potentieel gevaar door uw batterij proactief te vervangen voordat hij leeg is! 

 

Kosten besparen 

Het vervangen van een fietsaccu kan duur zijn als u niet vooruit plant. Als u te lang wacht met het vervangen van uw batterij tot hij leeg is, moet u extra betalen voor een noodvervanging, die doorgaans meer kost dan een gewone vervanging. Door de geplande vervangingen bij te houden, kunt u deze extra kosten vermijden en er toch voor zorgen dat uw fiets altijd de nodige energie heeft.

 

Gemak 

Naast kostenbesparing is een ander voordeel van het tijdig vervangen van uw fietsaccu het gemak. Bij het maken van een reguliere afspraak voor een vervanging is er geen haast of spoed – u komt gewoon opdagen op de dag en het tijdstip dat u het beste uitkomt. Als u echter wacht met het maken van een afspraak tot de accu leeg is, is er meestal wel haast geboden, omdat de fiets niet meer kan rijden zonder accu!