Experitech
Image default
Dienstverlening

Direct aan het werk met een traineeship

Het is voor veel jong afgestudeerde een droom om direct aan het werk te kunnen. Echter, veel starters op de arbeidsmarkt hebben moeite om gelijk een functie op niveau te vinden. In plaats van jarenlang zoeken naar een functie op niveau of settelen voor een baan beneden uw niveau, kunt u beter kiezen voor de optie om een traineeship overheid te volgen. Deze traineeship kunt u gelijk starten na het behalen van uw diploma en zo kunt u dus meteen aan de slag. Lees gauw verder voor meer informatie en eisen van deze traineeship overheid.

 

Een passende functie

De overheid is groot en divers. Er zijn daarom ontzettend veel verschillende posities mogelijk bij de overheid. Of u nu een studie in de richting van Communicatie hebt afgerond een een studie in de Taalkunde, er zijn ontzettend veel verschillende aanstellingen mogelijk. Bent u benieuwd of uw studie past bij een traineeship overheid? Bekijk dan online het aanbod en kom in contact. Voor een traineeship bij de overheid is de vereiste dat u een HBO of WO studie hebt afgerond.

 

Tweejarig traject

De traineeship duurt twee jaar. Tijdens deze twee jaar wordt u natuurlijk betaald conform de regeling voor traineeships. Dit is lager dan bij een normale aanstelling, omdat dit nog een leertraject is. U gaat direct aan de slag bij de overheid, maar volgt ook nog een theoretische module. Na deze twee jaar kunt u al succesvol medewerker bij de overheid aan de slag. Het volgen van een traineeship overheid moet u dus zien als een tweejarige investering in uw carrière. Hierna kunt u direct bij een overheidsinstelling naar keuze aan de slag.

Wilt u uw carrière ook goed beginnen? Voorkom dan dat u eindeloos moet zoeken en solliciteren naar de juiste functie. U geeft uw carrière direct een flinke boost door in dienst te zijn bij de overheid. Dit is niet alleen handig om na de traineeship gelijk bij de overheid vast in dienst te kunnen, ook staat het bijzonder goed op uw CV.