Experitech
Image default
Dienstverlening

Verzakkingen en dips in kracht – wat zijn dat?

Een stroomstoot is een toename van de elektrische stroom in uw huis. Hoewel ze maar een fractie van een seconde duren, kunnen ze uw gadgets en elektronische apparatuur ernstig beschadigen. In bepaalde situaties kunnen ze zelfs brand veroorzaken, wat aanzienlijke materiële schade of het verlies van uw huis kan veroorzaken. Andere situaties kunnen zijn dat u gedurende een korte periode elektriciteit verliest, wat voor verdere problemen kan zorgen als dit ’s morgens vroeg of’ s avonds laat gebeurt, of wanneer u wilt dat het HVAC-systeem van uw huis werkt. Stroompieken worden veroorzaakt door verschillende factoren, waardoor ze moeilijker te anticiperen zijn. Blikseminslagen in de buurt van hoogspanningslijnen zijn de meest voorkomende oorzaak van stroompieken. Omdat de spanning van een bliksemschicht zo hoog is, hoeft deze niet altijd contact te maken met de draad. Het inschakelen van een apparaat dat veel energie verbruikt, kan ook een stroomstoot veroorzaken. Dit is vooral het geval als de bedrading van uw huis niet goed werkt.

 Veelvoorkomende oorzaken van stroompieken en dips – Hoe ermee om te gaan?

Met name problemen met stroomonderbrekers staan erom bekend dat ze af en toe de oorzaak zijn van stroompieken in huis. Afgezien van enkele specifieke gevallen, kunnen ze moeilijk te diagnosticeren zijn. Als u vermoedt dat de bedrading van het huis de oorzaak van het probleem is, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met een professionele elektricien. Als je in Rotterdam of gebieden in de buurt bent, kun je contact opnemen met een elektromonteur Rotterdam. Anders kunt u in de toekomst nog meer problemen krijgen, zoals schade aan uw eigendommen. Zoals eerder vermeld, kunnen uw elektronica worden beschadigd als ze worden blootgesteld aan een hoogspannings stoot. Degenen die daarentegen een computer gebruiken, kunnen gegevens of bestanden verliezen waaraan ze werken als er een stroomstoring is, dus het is belangrijk om uw bestanden te beveiligen.

 Veiligheidsmaatregelen tijdens stroompieken en dips

Een ‘overspanningsbeveiliging’, zoals de naam al aangeeft, is een apparaat dat probeert de schade veroorzaakt door een spanningspiek te beperken. Overspanningsbeveiligingen daarentegen zijn waarschijnlijk niet bestand tegen de enorme spanningspieken die volgen na een blikseminslag. Een overspanningsbeveiliging van gemiddelde kwaliteit maakt misschien niet veel uit, afhankelijk van de intensiteit van de slag. Als de bedrading van uw huis in goede staat verkeert, is onweer het grootste probleem dat u zult hebben als het gaat om het voorkomen van stroompieken. Als er veel bliksem in uw buurt is, moet u dure gadgets loskoppelen om uw huis en eigendommen adequaat te beschermen. Dit is de enige manier om te voorkomen dat elektrische stroom de gadget binnendringt en schade veroorzaakt.