Experitech
Image default
Dienstverlening

Xbrl ifrs

Een deel van de bedrijven in Nederland is verplicht om xbrl ifrs rapporten aan te leveren. Dit betekent dat ze de ifrs rapporten dus in xbrl moeten aanleveren. Nu weten veel mensen niet wat xbrl is tenzij het bedrijf waar je werkt al met xbrl werkt.

Xbrl is een open standaard dat door een non-profit organisatie ontwikkeld is voor het delen van financiële informatie over het internet. Je kunt het een beetje vergelijken met Firefox dat ook door een non-profit is ontwikkeld. Beide zijn ontwikkeld door organisaties zonder winstoogmerk. Beide zijn ook ontwikkeld voor het internet. Alleen is de ene een browser en de andere een software voor het delen van informatie.

Je zou denken dat het delen van financiële makkelijk zou moeten gaan over het internet maar niks is minder waar. Het verloopt nog altijd moeizaam. Dit komt doordat de bedrijven allemaal verschillende software gebruiken voor het maken van financiële rapporten. Het is dan ook om deze reden dat xbrl ifrs door sommige instellingen verplicht is. Ze willen namelijk meteen het ifrs rapport kunnen lezen. Wat ze niet willen is tijd besteden aan het openen van het rapport. Dankzij xbrl ifrs kunnen de instellingen veel tijd besparen en zo dus ook geld.

http://www.instantreporting.nl/literatuur/faq/xbrl