Experitech
Image default
Verbouwen

CNC draaien en frezen voor ieder type staal

Het frezen en draaien staan voor twee soortgelijke opties om met CNC ieder type staal te bewerken. Binnen de metaalindustrie wordt veel gewerkt met CNC machines. In het geval van frezen en draaien komt het er op neer dat de frees- en draaibanken vrijwel compleet computergestuurd functioneren. Zo is er niet veel mankracht nodig, maar kan er wel veel geproduceerd worden. In dit artikel lees je meer over het met CNC staal draaien en frezen, wat het inhoudt, hoe je dit kunt uitbesteden en hoe je bij CNCNederland gemakkelijk en snel offertes kunt aanvragen.

CNC draaien en frezen

Draaien en frezen behoren tot de verspanende technieken. Daar waar het draaien op een draaibank gebeurt en het frezen wordt gedaan op een freesbank, kunnen beide technieken vrijwel compleet computergestuurd worden uitgevoerd. Om dat er, naast het computergestuurde, nog altijd de mogelijkheid is om de combinatie te maken met handmatig werk, kan er een compleet product worden gerealiseerd. 

De machines kunnen grote hoeveelheden van diverse materialen verwerken. Zo kun je via CNCNederland je opdrachten kwijt bij experts op het gebied van het CNC draaien en frezen van onder andere RVS, kunststof, aluminium en staal. Daarover lees je later in dit artikel meer.

Draaien en frezen van staal

Staal is een van de meest gebruikte metaalsoorten, mede dankzij het grote aandeel in de bouw. Ongeacht of het gaat om de woningbouw of de bouw van grote bedrijfspanden, staal is vrijwel onmisbaar. Dat heeft zo zijn redenen. Naast het gegeven dat staal een sterke metaalsoort is, kent het ook vele opties wat betreft het bewerken. Het draaien en frezen van staal is een relatief gemakkelijk proces.

CNC frezen

De machines en middelen tot het draaien en frezen van staal worden steeds moderner. Er is een breed scala aan gereedschappen, spindels en mogelijkheden wat betreft de snelheid en het vermogen van de machines. Dit maakt het mogelijk om ook producten na het bewerken op te leveren. Maar de CNC machines worden niet alleen slimmer wat betreft de werking, ook blijkt de vormgeving veel efficiënter dan voorheen. De machines bieden opslag voor gereedschappen in allerlei maten, vormen en toepassingen.

Uitbesteden CNC staal

Er zijn tal van mogelijkheden om jouw CNC opdracht uit te besteden. Bij CNCNederland kun je geheel vrijblijvend offertes aanvragen. Met de ontvangen offertes wordt het vergelijken van CNC organisaties je enorm gemakkelijk gemaakt. Geen CNC partij is immers hetzelfde, CNCNederland is zich daar bewust van en springt daar als onafhankelijk CNC platform op in. Het matcht jouw opdracht aan drie partijen bij jou in de buurt, waarvan het overtuigd is dat het de opdracht tot een gewenst resultaat weet te brengen.

Enkel de meest specialistische bedrijven staan geregistreerd bij CNCNederland, geen half werk dus. Bovendien kun je door het vergelijken van de offertes zelf de regie houden in hoeveel geld je uiteindelijk kwijt zult zijn. Het zelfstandig onderzoeken wel CNC bedrijf perfect aansluit op jouw klus kan een hoop werk zijn. CNCNederland zorgt ervoor dat je snel en vrijblijvend drie offertes ontvangt van CNC bedrijven bij jou in de buurt, zodat jij zonder vraagtekens en onzekerheden verder kunt in het proces.

 

Gerelateerde artikelen

Een product aanschaffen bij Kuiper en Zonen BV

Prefab dakkapellen

Houten kozijnen zijn de perfecte afwerking voor je huis