Experitech
Image default
Verbouwen

Prefab dakkapellen

Met een dakkapel voeg je leefruimte toe aan de woning, geniet je van meer comfort én meer natuurlijke lichtinval. Kortom, genoeg voordelen aan een dakkapel als uitbreiding van je dak! Er bestaan heel wat verschillende soorten dakkapellen die elk specifieke voordelen en eigenschappen hebben, maar een van de meest populaire is toch wel de prefab dakkapel.

Een prefab dakkapel is eigenlijk een verkorting voor geprefabriceerde dakkapel, een dakkapel die niet ter plaatse, maar op voorhand wordt gebouwd om dan meteen in de woning te worden geïntegreerd. Een dergelijke dakkapel brengt heel wat voordelen met zich mee en onderstaand overzicht kan daar meer informatie over geven.

Waarom je moet kiezen voor een prefab dakkapel

Een dakkapel bouwen en installeren is een werk dat heel wat aandacht, tijd en een professionele aanpak vereist. Dankzij een prefab model gaat het werk echter heel wat gemakkelijker. De voordelen:

1. Weinig last van werkzaamheden

Waarschijnlijk één van de grootste voordelen van zo’n dakkapel is dat er nauwelijks sprake is van werken in de woning – behalve dan bij het installeren van de dakkapel. Doordat de dakkapel op voorhand wordt gebouwd, duren de werkzaamheden in de woning veel minder lang en dat is natuurlijk leuk voor de inwoners.

2. Voor elke woning de beste oplossing

Daarbij kunnen dakkapellen voor zowat elk type woning gebouwd worden. Samen met de specialist wordt bepaald welke kapel geschikt is voor het dak qua design, formaat en afwerking. Van een enkele dakkapel tot een dubbel model en een nokverhoging, alles kan als je een beroep doet op een professional.

 

3. Betere kwaliteit

Ten slotte is een geprefabriceerde dakkapel van betere kwaliteit, aangezien tijdens het productieproces gemakkelijker op fouten gecontroleerd kan worden. Hierdoor gaat de dakkapel langer mee, en bespaar je dus ook heel wat geld en energie op de lange termijn!