Experitech
Image default
Winkelen

Waar komt neon licht vandaan?

Neon is in 1898 ontdekt door William Ramsay en Morris Travers. Het werd ontdekt samen met krypton en xenon. De naam neon is afgeleid van het Griekse woord ‘neon’, wat nieuw betekent. Neon was de eerste gasvormige verlichting die op de markt kwam. Tegenwoordig wordt neon veel gebruikt voor neonreclames en -verlichting.

Waar wordt neon licht gebruikt?

Neon licht is ook erg populair in de disco-industrie. Neon geeft een mooie, heldere en krachtige gloed die perfect is voor feestjes en clubs. neon licht wordt ook gebruikt in sommige kunstwerken, waardoor deze extra dimensie en interesse toevoegen. Neon heeft dus een lange en interessante geschiedenis, en het is nog steeds erg populair vandaag de dag!

Neon licht is perfect voor verlichting op donkere plekken of om een ​​unieke sfeer te creëren. neon licht is een geweldige toevoeging aan elk huis of kantoor. Het enige nadeel van neon licht is dat het relatief duur is in vergelijking met andere soorten verlichting. Maar als je op zoek bent naar een unieke en spannende manier om je huis of kantoor te verlichten, is neon licht de perfecte keuze!

Wat is neon?

Neon is een chemisch element met het symbool Ne en atoomnummer 20,21,22 neon is een kleurloos, ontvlambaar edelgas dat vooral bekend is van neonreclames en neonverlichting. Neon wordt geproduceerd door elektrolyse van natriumchloride met kathode-stripping. De productie van neon licht duurt ongeveer 15 uur en vereist zeer hoge temperaturen (ongeveer 1500 ° C). Neonlampen bestaan ​​uit twee glazen buizen die in elkaar zijn gestoken. De binnenste buis is gevuld met neon gas en de buitenste buis is gevuld met argon of krypton. Wanneer elektrische stroom door de lamp wordt toegevoerd, ioniseren de neon atomen en produceren neonlicht.

Hoe wordt neon licht gemaakt?

Neonlampen zijn vergelijkbaar met gloeilampen, maar in plaats van een metalen draad te gebruiken om licht te produceren, gebruiken ze een glazen buis die is gevuld met neon gas.