Experitech
Image default
Aanbiedingen

Bellen via Xelion Voip

Er zijn drie manieren waarop u kunt bellen met Xelion VoIP, waarbij u verschillende eisen en implicaties hebt. De drie manieren worden gedifferentieerd door wat u heeft op elk van de twee communicerende kanten.

 

Computer naar computer

Het woordcomputer bevat hier alle apparaten die digitale data gebruiken en een besturingssysteem uitvoeren, zoals desktop computers, laptops, tablet pc’s en smartphones.

Deze modus is het meest gebruikelijk, want het is makkelijk en gratis. U moet een computer hebben die aangesloten is op het internet, met de nodige hardware om te praten en te luisteren (of een headset of luidsprekers en een microfoon). U kunt VoIP communicatie software installeren zoals Skype en u bent klaar om te praten.

Uiteraard werkt deze modus alleen als u een correspondent heeft die een computer of mobiel apparaat gebruikt, zoals een smartphone die is uitgerust zoals uwe om te communiceren. Zij zou tegelijkertijd moeten worden aangesloten. Het is zoals chatten, maar met stem.

Dit kan niet alleen op het internet gebeuren, maar ook op een lokaal netwerk (LAN). Het netwerk moet IP-enabled zijn, dat wil zeggen dat het internetprotocol (IP) moet worden uitgevoerd en de pakketoverdracht op uw netwerk controleren. Op deze manier kunt u communiceren met een ander persoon op hetzelfde netwerk.

Of u nu via internet of een LAN belt, u moet voldoende bandbreedte hebben.

Als u ongeveer 50 kbps hebt, zal het werken, maar u heeft geen goede kwaliteit. Voor een goede kwaliteit stem, gebruik je minstens 100 kbps voor een gesprek.

 

Telefoon naar Telefoon

Telefoon hier betekent traditionele analoge telefoon. Het omvat ook eenvoudige mobiele telefoons. Deze modus is erg handig, maar is niet zo eenvoudig en goedkoop om op te zetten als de andere twee.

Het impliceert het gebruik van een telefoontoestel op elk uiteinde om te communiceren. Zo kunt u VoIP gebruiken en de voordelen van de lage kosten met behulp van een telefoontoestel gebruiken en met een ander toestel ook met een telefoontoestel spreken. Er zijn twee manieren waarop u telefoons kunt gebruiken om VoIP-oproepen te maken:

 

IP internet telefonie gebruiken:

Internet telefonie ziet eruit als een normale telefoon. Het verschil is dat in plaats van op het normale PSTN-netwerk te werken, het is aangesloten op een gateway of router, een apparaat dat simpelweg gezegd heeft de nodige mechanismen om de VoIP-communicatie te laten draaien. De IP-telefoon verbindt zich dus niet met de RJ-11-aansluiting. In plaats daarvan gebruikt het de RJ-45-stekker, die wij gebruiken voor bedrade LAN’s. Als u een idee wilt krijgen van wat een RJ-11-stekker is, kijk dan naar uw normale telefoon of uw inbelmodem. Het is de stekker die de draad aan de telefoon of modem verbindt. De RJ-45 stekker is vergelijkbaar, maar groter.

U kunt natuurlijk draadloze technologieën zoals Wi-Fi gebruiken om verbinding te maken met een netwerk. In dit geval kunt u ook een USB of RJ-45 gebruiken voor aansluiting.

 

Een ATA gebruiken:

ATA is kort voor analoge telefoonadapter. Het is een apparaat waarmee u een standaard PSTN-telefoon kunt aansluiten op uw computer of direct naar het internet. De ATA zet de stem van uw normale telefoon om en zet deze om naar digitale data die klaar is om via een netwerk of internet te worden verzonden.

Als u zich registreert voor een VoIP-service, is het gebruikelijk om een ​​ATA te bundelen in het servicepakket, dat u kunt retourneren zodra u het pakket beëindigt. U hoeft alleen de ATA op uw computer of telefoonlijn aan te sluiten, de nodige software te installeren en u bent klaar om uw telefoon te gebruiken om te kunnen bellen via VoIP.

 

Telefoon naar Computer en Vice-Versa

Nu u begrijpt hoe u uw computer, gewone telefoons en IP-telefoons kunt gebruiken om VoIP-gesprekken te maken, is het gemakkelijk om erachter te komen dat u een persoon kunt bellen met een PSTN-telefoon vanaf uw computer. U kunt uw PSTN-telefoon ook gebruiken om iemand op zijn computer te bellen.

U kunt ook een mix van VoIP-gebruikers gebruiken, met behulp van telefoons en computers om over hetzelfde netwerk te communiceren. De hardware en software zijn zwaarder in dit geval.

 

Bronnen

Voor meer informatie kun je de volgende bronnen raadplegen:

Eigenschappen van Voip

X