Experitech
Image default
Aanbiedingen

Wil jij altijd alles weten en ben je super leergierig? Gebruik dan Usenet Client!

Heb jij al wel eens gehoord van Usenet? Deze voorloper van het internet is een online netwerk waar je ontzettend veel informatie kan downloaden. Zo download je er boeken, films en muziek maar ook bijvoorbeeld onderzoeken verslagen en andere bestanden. In de verschillende nieuwsgroepen vind je een breed scala aan verschillende onderwerpen. Voor iedere interesse is er wel een nieuwsgroep te vinden. Om gebruik te maken van Usenet is het enige wat je hoeft te doen een Usenet abonnement afsluiten bij een Usenet-serviceprovider. Dit abonnement geeft je toegang tot het netwerk en de verschillende nieuwsgroepen. Wil je ook bestanden kunnen downloaden? Dan heb je een Usenet Client nodig. In dit artikel leggen we je precies uit hoe deze Usenet Client werkt!  

 

Ik heb een Usenet abonnement, wat is dan een Usenet Client?
Wanneer je Usenet wil gebruiken om ook daadwerkelijk bestanden te kunnen downloaden en te kunnen lezen zul je eerst een Usenet Client moeten installeren. Er zijn verschillende soorten Usenet Clients verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan Grabit of Spotlite. Deze Usenet Clients maken het makkelijk om bestanden te vinden en deze bestanden ook te downloaden. Zij kunnen de bestanden van tevoren namelijk al uitlezen waardoor je precies weet wat je precies downloadt. 

Nieuwsgierig geworden?
Usenet biedt talloze mogelijkheden en is vooral voor de mensen die ervan houden om door informatie en bestanden te snuffelen, erg waardevol. Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Usenet en welke Usenet Clients er allemaal zijn? Voordat je in kan stappen op Usenet is het van belang dat je een goede Usenet provider hebt. Eén van onze favorieten is ViperNews. Zij hebben een breed aanbod van verschillende pakketten zodat je gegarandeerd het juiste abonnement kan afsluiten voor jouw gebruik. Ook als je meer wilt weten over Usenet en alle mogelijkheden is het aan te raden om een kijkje op de website te nemen. Je vindt hier alle antwoorden op eventuele vragen met betrekking tot Usenet.

 

https://www.vipernews.com/nl/