Experitech
Image default
Bedrijven

Dit is het moment om tekstschrijver te worden

Als je al een tijdje werkloos bent en het niet lukt om een betaalde baan te vinden, denk er dan eens over na om tekstschrijver te worden. Dit werk kun je vanuit huis doen, het enige wat je ervoor nodig hebt is een laptop of computer waar Word op staat en een goed werkende internetverbinding. Een goed bureau en een goede stoel is ook wel een aanbeveling, maar dan ben je er wel zo ongeveer qua investeringen. Je kunt zelf je uren indelen en werken wanneer je wilt. Ben jij een ochtendmens? Dan begin je vroeg en ben je halverwege de middag al klaar. Slaap je liever uit? Dan werk je in de middag en de avond.

Is er wel genoeg werk als tekstschrijver?

Steeds meer bedrijven willen SEO teksten laten schrijven voor hun website. Ze willen dit om ervoor te zorgen dat hun website goed gevonden wordt want dat levert als het goed is meer bezoekers en dus meer klanten op. Doordat de hoeveelheid werk toeneemt is er ook meer vraag naar tekstschrijvers. Als het goed gaat met de economie komen er ook steeds meer bedrijven bij. Die willen natuurlijk ook een website en daar moeten ook weer goede teksten op. Dus werk is er vaak in overvloed.

Voor welke opdrachtgevers werk je?

Veel tekstschrijvers werken via een bureau. Dit bureau werft de opdrachten en die worden vervolgens verdeeld onder de schrijvers. Dit hoef je dan niet zelf te doen. Het kan zijn dat je de ene dag teksten schrijft voor een kleine eenmanszaak en de volgende dag voor een bedrijf dat zijn producten via een landelijk bekende online winkel verkoopt. Dit maakt het werk ook erg afwisselend. Het ene soort teksten schrijf je vlot en levert wat minder op. Over andere teksten moet je wat langer nadenken maar die hebben dan vaak een wat hoger tarief.

Wat zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen?

Een belangrijke eis is dat je foutloos Nederlands schrijft. Een typefout kan iedereen maken, maar het is niet de bedoeling dat je opdrachtgever met het rode potlood door je teksten moet gaan. Daarnaast moet je vlot kunnen schrijven. Een gemiddelde van 1000 woorden per uur is wel wenselijk. Een opdracht moet vaak binnen 1 tot enkele dagen worden aangeleverd. Je moet dus ook flexibel zijn en voldoende uren per week kunnen werken. Daarnaast moet je je kunnen verplaatsen in de belevingswereld van de opdrachtgever om de juiste ‘tone of voice’ te kunnen toepassen bij het schrijven. Als je het lastig vindt om het zelf te doen kun je ook teksten laten schrijven voor je website.

https://www.textmakelaar.nl/