Experitech
Image default
Bedrijven

Het is nu tijd om op duurzame energie over te stappen

Veel mensen krijgen nog steeds energie vanuit de kerncentrale of de warmte centrale. Waarbij energie wordt opgewekt door het verbranden van kolen of andere niet-duurzame opties. Door deze niet-duurzame energie opwekkende manieren, wordt er veel CO2 uitgestoten, dat eigenlijk niet hoeft. Ook kan dit in de lange termijn aardig wat geld kosten als je het vergelijkt met andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld de opbrengst zonnepanelen kan op de lange termijn een stuk groter zijn.

Als we even verder gaan op de CO2 verbruik, dan zie je tegenwoordig een hoop media content, advertenties, reclames en acties tegen vervuiling. Op ieder gebied kan je het terugvinden, het klimaat akkoord van Parijs, de boetes die je vangt  voor het gooien van afval op straat kunnen tot hoog oplopen, maar in sommige steden mag je zelfs niet eens meer met oude auto’s de stad in, omdat dit de luchtkwaliteit gewoon te erg vervuild van de stad. Daarom is het ook zo gek nog niet om naar alternatieven te kijken. Want zonnepanelen, windmolens, energie vanuit de waterstroom opwekken zijn allemaal energieën die vanuit de natuur komen, waarbij geen verbranding bij komt kijken. Dit wordt ook wel schone energie genoemd, of duurzame energie. Je hebt er een hoop benamingen voor om dit uit te drukken.

Omdat deze energieën zo duurzaam zijn, krijgen mensen vaak een subsidie zonnepanelen bij de aanschaf hiervan, omdat dit goed is voor het welzijn van de aarde en het land schoon houdt.

Ook zorgen deze subsidies ervoor dat de gewone mens en burger steeds sneller geneigd is over te gaan op de aanschaf en het gebruik van duurzame en schone energie. Want door deze subsidie kan de opbrengst nog hoger worden, en kunnen kosten besparen worden op energie in de toekomstige jaren. Ook zonder de subsidie kan een zonnepaneel een goede investering zijn. Omdat hierbij er geen verbranding of moeite hoeft plaats te vinden om energie op te wekken. Dit gebeurd bijna geheel gratis.

http://www.wijsmanduurzaam.nl