Experitech
Image default
Bedrijven

Hoe maak ik goede koffie?

Hoe kan het ene koffiezetapparaat wel goed koffiezetten en de ander niet? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om kwalitatief goede koffiebonen te kopen. Denk hierbij aan goede merken zoals lavazza. Het schijnt dat de koffiemerken uit het hogere segment de beste koffiecups hebben. Slechte koffiebonen zijn een van de belangrijkste oorzaken van slechte koffie. Zorg er dus voor dat u deze producten goed op orde hebt.

Als tweede moet er een goed koffiezetapparaat aanwezig zijn. Zo is een koffiezetapparaat waarbij een soort druipkoffie ontstaat echt ‘not done’. De koffiezetapparaten moeten de koffiebonen op een bepaalde manier verwarmen en malen zodat de aroma’s en de smaak echt tot in de perfectie wordt weergegeven.

Als derde is het belangrijk om een goede mok te hebben. Hierbij hebben wij het dus niet over zelfgemaakte mokken van klei of een andere substantie, maar van goed kwaliteit porselein. Verder moet het glas goed schoon zijn en mogen er geen andere resten van ander drinken in het glas blijven zitten die de smaken van de koffie kunnen verpesten.

Als tips kan er nog wel wat worden meegegeven. Er moet een omgeving met een goede invloed hebben op het kop koffie. Hiermee wordt bedoelt dat een koffie altijd lekkerder smaakt op een terras dan als iemand het kopje koffie thuis zelf maakt. Dit komt omdat de factoren die van buiten worden afgegeven een betere ervaring geven aan de koffie. Verder is het van belang om uw apparaat goed schoon te houden. Ontkalk het apparaat regelmatig en zorg dat er geen nare resten in het koffiezetapparaat zitten die de smaak kunnen bederven. Als laatste, zorg er voor dat de koffie op de juiste temperatuur is. Dit geldt zowel voor de koffie als voor de melk. Dit is één van de grootste fouten die kan worden gemaakt bij het maken van koffie.

http://www.koffiecupster.nl