Experitech
Image default
Bedrijven

Mag jij beginnen met je rijlessen?

Voor sommigen is dit een moment waar al jaren naar uitgekeken wordt en voor anderen is dit een hele spannende gebeurtenis. Er zijn veel verschillende rijscholen en manieren om je rijbewijs te halen van rijlessen met een automaat tot rijles met angst. Welke dit allemaal zijn ga ik hier wat over schrijven zodat je een keuze kan maken wat goed bij je past!

Rijles

Het is zover je bent eindelijk oud genoeg om je rijbewijs te mogen halen. Een moment waar veel mensen naar uitkijken. Je gaat bezig met je auto theorie, je kiest een rijschool uit waar je een goed gevoel bij hebt en je maakt je klaar voor de eerste les! Hier ga je kijken hoe de auto werkt en afhankelijk van hoe goed je het al kan ga je de weg op of ga je oefenen op een parkeerplaats. Het hele traject kan beginnen en binnenkort heb je de vrijheid om te gaan naar waar je maar wil!

Rijles met een automaat

Naast een gewone rijles kun je ook rijles krijgen in een automaat. Dit kan bijvoorbeeld een keuze zijn voor wanneer je het schakelen niet onder de knie krijgt of wanneer je het rijden wat eng vind zodat je iets meer aandacht hebt voor het verkeer om je heen en iets minder voor het schakelen. Het heeft een aantal voordelen wanneer je automaat rijdt. Wanneer je veel moet rijden in de spits is het bijvoorbeeld fijn met file rijden. Maar wanneer je lest in een automaat krijg je ook alleen een rijbewijs voor een automaat, dus je zou nooit mogen schakelen.

Aanhanger rijbewijs

Het kan ook zijn dat je al een rijbewijs hebt maar nog voor een aanhanger rijbewijs hebt. Hoe goed je ook kunt rijden dit zal altijd even wennen zijn. Maar je kan het al halen in 1 dag als je dat zou willen.