Experitech
Image default
Bedrijven

QR code printer

Iedereen is wel bekend met barcodes. Ze worden gebruikt in supermarkten en andere winkels op de producten. Tegenwoordig zijn er echter nog veel meer andere codeersystemen. Hoewel de barcode nog steeds de meest populaire is in gebruik, zijn er andere codeersystemen die ook aan het opkomen zijn. de nieuwste code is pas relatief kort beschikbaar maar toch groeit deze code enorm in populariteit en gebruik. De code staat ook wel bekend als QR-code. De QR-code is een speciaal type code die tweedimensionaal is, maar geen gebruik maakt van strepen en/of cijfers. De afkorting QR staat voor Quick Response.

De code is in de vorm van een vierkant en in dat vierkant staan vele ander vierkantjes die de code opstellen. Doordat er zo veel vierkanten gebruikt worden om de code op te stellen, kan een beschadigde code nog steeds goed gelezen en gescand worden in de meeste gevallen. Dit staat ook wel bekend als ingebouwde foutcorrectie. In sommige gevallen wordt hier slim gebruik van gemaakt door marketeers. Door de ingebouwde foutcorrectie kunnen zij soms een stukje van de code vervangen door het logo van het desbetreffende bedrijf. Het is wel belangrijk dat de code niet te veel aangepast wordt van wat de originele code was, anders kan het zijn dat de code niet meer gelezen kan worden door de scanners. De QR-code wordt geprint door een speciale printer, namelijk de QR code printer.

In het bedrijfsleven zijn er nog veel meer andere soorten printers. Zo wordt in het bedrijfsleven vaak gebruik gemaakt van een klein karakter printer. De printer wordt gebruikt om een coderingsvorm van contactloos printen te realiseren. Het is geschikt voor printen op verschillende materialen en heeft een zeer hoge printsnelheid. Een ander soort printer dat ook vaak gebruikt wordt in het bedrijfsleven is de code printer. Deze printer wordt gebruikt om verschillende soort codes op diverse verpakkingen af te drukken.

http://kba-metronic.nl