Experitech
Image default
Bedrijven

Tips voor de ultieme tuinrenovatie

Voordat u begint met het renoveren van uw tuin is het belangrijk om een goed plan te maken. Denk na over wat u zou willen verbeteren aan uw tuin en maak op basis daarvan een plan. Hoeveel geld wilt u kwijt zijn? welke stijl trekt u het meeste aan? Veel groen of juist niet?

 

Het maken van een plan

Houd hierbij rekening met de schaduw- en zonkant van de tuin en ook met het verloop van de zonnestand gedurende de dag. Dit is belangrijk bij het plaatsen van bomen en/of een overkapping. Wilt u kunnen genieten van de ochtendzon, de middagzon tegenhouden met een grote boom en in de zomeravonden zo lang mogelijk licht hebben? Dan is het belangrijk om vooraf een goed beeld te hebben van de zonnestand gedurende de dag en seizoen.

Denk ook goed na over het onderhoud na de verbouwing van uw tuin. De ene boom laat gedurende het jaar meer bladeren vallen dan de andere. Ook moeten sommige bomen een paar keer per jaar gesnoeid worden en andere eens in de tien jaar. Dan zijn er ook nog struiken en heggen die gesnoeid moeten worden, gras dat gemaaid moet worden, bloemen die beregend moeten worden etc. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel tijd u kwijt wilt zijn aan uw tuin.

Schakel experts in

Bent u niet zo creatief aangelegd of heeft u wel een bepaald idee maar vindt u het moeilijk om dit concreet te maken? Schakel dan hulp in van experts. Tuinarchitecten hebben zich gespecialiseerd in het ontwerpen en renoveren van (u raadt het al) tuinen. Daarnaast beschikken zij over de kennis wat betreft het onderhoudt van bepaalde planten/bomen én kunnen zij u inzicht geven in de totale kosten van de renovatie. Mocht u er dus niet uitkomen dan kan een tuinarchitect u verder helpen. Houd wel rekening met de extra kosten die hieraan verbonden zijn.

Groencontainer huren

Heeft u veel groen in uw tuin dat verwijdert moet worden, zoals struiken, heggen of zelfs bomen? Dan kunt u een groencontainer huren. U kunt zo’n groencontainer huren bij hoveniersbedrijven of soms zelfs bij de gemeente. Maakt u dus geen zorgen als het niet in de gft-container past!

http://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/