Experitech
Image default
Boeken en Tijdschriften

Bibliotheekpassen

Een van de belangrijkste items die iedereen heeft die gebruik maakt van de bibliotheek, is een ledenpas. De ledenpas wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker zich kan identificeren en vervolgens gebruik kan maken van de bibliotheekdiensten.

Ledenpassen

Een ontwikkeling die plaatsvindt in de bibliotheekbranche is dat de ledenpassen op nationaal niveau kunnen worden toegepast. Door deze bibliotheek oplossing toe te passen in alle bibliotheken zult u zien dat deze gezamenlijk zullen zorgen voor een nationaal bibliotheeknetwerk. De pas is naast het belang voor het uitleen verkeer, een duidelijk herkenbare pas die ruimte schept voor nieuwe samenwerkingsverbanden.

Het is de bedoeling door deze nationale aanpak dat er overal in Nederland boeken kunnen worden geleend en geretourneerd zonder problemen. Dit initiatief moet inderdaad gevolgd worden door meerdere lokale- en regionale bibliotheken om succesvol te worden.

Kaartprinters

Om deze ledenpassen snel en makkelijk te maken zijn er kleine, compacte kaartprinters met een elegant design om dit te realiseren. Deze bibliotheekoplossing is bijvoorbeeld gecertificeerd door technologiebedrijf Zebra. De Zebra kaartprinters zijn de meest duurzame in de markt. De kaartprinters beschikken over een hoge kwaliteit en kunnen de meest scherpe, kleurrijke afdrukken op de kaart zetten.

Een paar van de specificaties van de kaartprinter zijn dat het beschikking heeft over USB poorten, een Wi-fi en Ethernet aansluiting, smart card & magnetic strip encoders en RFID lezers. Daarbij kan deze bibliotheekoplossing ervoor zorgen dat de kaart goed wordt beschermd met een extra laminering.

Deze kaarten worden snel geprint en direct gepersonaliseerd. De kaart kan worden geprint door een erg compact apparaat of door een apparaat die de grootte heeft van een normale printer. Een paar dingen zijn zeker. Dat is dat elk van de printers een hoge kwaliteit kaarten waarborgt en dat deze kaarten zorgen voor een hoog gebruiksgemak dat het uitleen proces zal versimpelen met daarbij het dragen van een groot nationaal belang.