Experitech
Image default
Dienstverlening

Alles over de perilex aansluiting voor je inductieplaat

Heb jij al eens gehoord van een perilex aansluiting? Een perilex aansluiting kun je laten aansluiten door een elektricien bij jou in de buurt, bijvoorbeeld door Lelystad elektricien of een elektricien uit Maastricht. Naast de reguliere aansluitingen die je waarschijnlijk in je gehele woning op verschillende plekken hebt geïnstalleerd, wordt een perilex aansluiting meestal in de keuken aangelegd. Een perilex is immers vaak vereist om te koken op een inductieplaat. Dit komt omdat veel reguliere stopcontacten niet het vermogen hebben om de inductieplaat te laten werken. Met een perilex kun je een groter vermogen genereren. We vertellen je vandaag meer over koken op een inductieplaat en het laten installeren van een perilex aansluiting.

De voordelen van een inductieplaat

De kans is groot dat je op gas kookt middels een fornuis. Koken op gas is natuurlijk ontzettend prettig aangezien je de kracht van het vuur goed kunt beïnvloeden. Je ziet namelijk de vlam zijn werk doen. Vele topchefs zijn dan ook groot voorstander van koken op gas. Echter is er ook een nadeel. Koken op gas is namelijk vele malen minder duurzaam dan koken op elektriciteit. Indien je graag duurzamer wilt koken kun je kiezen voor een inductieplaat. Bovendien kun je ook nog eens op je energierekening besparen! Je gaat namelijk een groot deel van je gasverbruik vervangen voor elektriciteit.

Het aanleggen van een perilex aansluiting 

Een perilex aansluiting is dus een vereiste om te koken middels een inductieplaat. Je hebt namelijk voor een inductieplaat meer vermogen nodig. Dit vermogen kun je met een reguliere aansluiting niet realiseren. Gelukkig is het aanleggen van een perilex aansluiting een relatief eenvoudige klus voor een elektricien. Vele elektriciens hebben namelijk boordevol ervaring met het aanleggen van deze aansluiting. De kans is dan ook groot dat je lokale elektricien dit klusje zo heeft gepiept. Door deze klus te laten uitvoeren door een elektricien weet je zeker dat de aansluiting goed en veilig is geïnstalleerd. Bovendien bespaar je veel tijd doordat je de klus niet zelf hoeft uit te voeren.