Experitech
Image default
Dienstverlening

Arbodienst zoeken

Van de week moest ik op internet arbodienst zoeken en kwam ik Vliegendearbodienst.nl tegen. Ik ben een ondernemer en moet voor mijn bedrijf verplicht een arbodienst inschakelen. Tegenwoordig ben je niet verplicht alle diensten van arbo bedrijven, maar je moet wel aangesloten zijn bij een arbo dienst bedrijf. Medewerkers hebben namelijk recht op een veilige en gezonde werkplek. Het risico van een tijdelijke arbeidsongeschiktheid is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Een arbo dienst kan hierin van toegevoegde waarde zijn.

In de Arbowet staat vastgelegd waar arbeidsomstandigheden aan moeten voldoen. Een medewerker moet namelijk geen lichamelijke of geestelijke problemen op loten tijdens werk. Ik de ondernemer, moet zorgen voor een veilige, relaxte werk sfeer.

Is een arbodienst verplicht?

Maar, is een arbodienst verplicht eigenlijk? Eigenlijk zijn werkgevers niet verplicht om zich aan te sluiten bij een arbo bedrijf. Het is wel verplicht om voor te zorgen dat er een deskundige ondersteuning gericht bestaat op het arbo- en verzuimbeleid. Werkgevers kunnen dus ook zelf een arbodeskundige of een zelfstandige bedrijfsarts in de arm nemen. Dan kunnen kosten wel hoger zijn dan met een arbo dienst bedrijf.

Om als werkgever aan de verplichtingen te voldoen moet ik veel aandacht schenken aan de begeleiding van de zieke werknemer. Ook zijn er werkzaamheden die ik als een werkgever moet doen. Wat ik en wat de arbo dienst doet kan verschillen. De afspraken worden tussen werkgevers en arbo dienst bedrijven gemaakt.

Vliegende Arbodienst

Ik heb vliegende arbo dienst ingeschakeld voor mijn bedrijf. Daarbij gaan zij mijn werknemers begeleider bij sommige onderdelen. Onder andere zijn dat risico inventarisatie en risico evaluatie, ziekteverzuimbeleid, bedrijfshulpverlening en nog meer. Ik vind het belangrijk, dat mijn werknemers genoeg begeleiding krijgen, en over hun problemen met een betrouwbare iemand kunnen praten. Niet elke werknemer durf alles te vertellen aan zijn baas, en daarom is het fijn om een buiten persoon te hebben die zijn kunne aanspreken over allerlei dingen.