Experitech
Image default
Woning en Tuin

Een veranda van Canadees hout

Denkt u erover na om zo’n houten veranda te laten bouwen voor in uw tuin? Dan is het wel aan te raden om een professioneel bouwbedrijf in te schakelen dat uw wensen vertaalt in een ontwerp. Heeft u nog niet zo’n duidelijk beeld van hoe uw veranda eruit moet zien en heeft u daar hulp bij nodig, dan is het verstandig dat u eerst kijkt welk bedrijf bij u past. Een houten veranda is niet zomaar iets wat even moet worden neergezet, maar juist is het van belang dat er aandacht wordt besteed aan hoe deze gebouwd wordt.

Canadese veranda’s van hout

De laatste tijd zijn de veranda’s uit Canada steeds populairder in Nederland. Deze veranda’s staan bekend om de professionele houtsoorten waarmee deze vervaardigd worden. Onder andere Western Red Cedar wordt hiervoor gebruikt, wat een zeer lange levensduur heeft. Dit hout wordt ook wel toegepast op de bouw van sauna’s en hottubs, maar dat is weer een ander verhaal. Het voordeel van Western Red Cedar voor Canadese veranda’s is dat het niet geschilderd of geïmpregneerd hoeft te worden. Wilt u dat wel, dan kunt u het beste even navragen welke houtsoort u dan het beste moet gebruiken.

Wat voor veranda wilt u?

Wilt u een eiken houten veranda, of juist een andere soort? Als u niet echt weet welke u het beste kunt kiezen, kunt u dit beter even navragen aan de specialisten op dit gebied. Deze weten de juiste vragen te stellen, zodat u voorzien bent van de beste en de mooiste veranda’s. Ook zijn zij op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden voor uw veranda en kunt u ervanuit gaan dat zij u hier ook van op de hoogte brengen.

Wanneer wordt er na de aanschaf begonnen met bouwen?

Bij de aanschaf van zo’n veranda weet u nog niet wanneer er gestart wordt met de bouwwerkzaamheden. Dit is afhankelijk van wat zo’n bouwbedrijf voor planning heeft. Maar het is wel zo dat er in de meeste gevallen vrij snel kan worden begonnen met de bouw. Wanneer dit is, wordt met u afgesproken, zodat u weet wanneer zij voor de deur staan. Een veranda moet namelijk in overleg met u worden opgezet, zodat u weet wanneer u bijvoorbeeld thuis moet zijn of wanneer u bijvoorbeeld mee kunt helpen. Sommige bedrijven moedigen ook aan om zelf mee te helpen als u een beetje handig bent. Dit voorkomt nog een extra uurloon en zo kunt u aardig wat bouwkosten voor uw houten veranda besparen.

http://www.bowisse.nl/veranda/