Experitech
Image default
Dienstverlening

De grote voordelen van Isolatieglas

Isolatieglas is een begrip wat steeds vaker voorkomt in de moderne tijd. Steeds meer huiseigenaren stappen over op dit type glas. Dit type glas is echt een diepte-investering voor de langere termijn. Isolatieglas is goed omdat het glas dik is en daardoor zijn isolatiewaarde heeft. Ondanks de dikte zullen geïsoleerde ramen nog steeds zonlicht doorlaten, maar warmte en kou veel beter buiten houden. Geïsoleerde ramen komen eigenlijk zo’n beetje altijd voor in nieuwe huizen. Als u een bestaand huis heeft waard dit nog niet het geval is, is het verstandig om eens een blik te werpen op de mogelijkheden.

 

Een betere isolatie

In feite is het zo dat dit type glas er voor zorgt dat de warmte in uw huis blijft. Uiteraard is dit zeer fijn tijdens de koudere dagen van het jaar. Uw energierekening zal hierdoor een flink stuk naar beneden gaan. Wat ook een fijn voordeel is aan isolatieglas, is dat het ook de warmte buiten houdt tijdens de warmere dagen van het jaar. Zo heeft u het hele jaar plezier van uw isolatieglas.

Minder overlast van geluid

Als u in een buurt woont waar veel verkeer langskomt of u in de buurt van een vliegveld woont dan is isolatieglas ook een groot voordeel. Door dikke laag glas zorgt het ervoor dat er minder geluid van buiten naar binnen dringt. Dit geeft niet overdag minder overlast, maar zorgt ook voor een betere nachtrust. Door dit voordeel gaat uw woongenot zienderogen omhoog.

 

Een betere beveiliging

Om het inbrekersgilde buiten de deur te laten, is dit glas ook een goede investering. Zij zullen tijdens een inbraakpoging sneller slagen bij een raam met een laag, hier snijden ze eenvoudig doorheen en zullen binnen no-time in uw huis zijn. Isolatieglas is zo gehard en goed gelaagd dat een inbreker hier zoveel moeite voor nodig heeft, dat hij uw huis sneller links zal laten liggen. Hierdoor heeft u het niet alleen warmer in uw huis maar bent u ook een stuk veiliger.

Als u geïsoleerde ramen in uw huis wilt laten installeren, neem dan contact op met een erkende glaszetter.