Experitech
Image default
Bedrijven

Dit is hoe je op de juiste manier kunt besparen op je energie

Minder wasjes draaien, minder water gebruiken en een andere energieleverancier vinden is vaak niet meer genoeg om goed te kunnen besparen op je energieverbruik. Gelukkig zijn er nog een heleboel andere dingen je je wel nog zou kunnen toepassen om het energieverbruik te verminderen. Hieronder lees je een aantal van die tips die je ongetwijfeld kan gebruiken.

Een stiekeme boosdoener

Je zal het ongetwijfeld bewust doen, je apparaten op stand-by laten als je de deur uitgaat. Het is hartstikke normaal geworden om dit te doen omdat veel mensen toch denken dat het weinig kwaad kan, helaas is dit niet het geval. Ook in stand-by stand verbruiken apparaten veel energie, hoe komen ze dan bijvoorbeeld aan dat lichtje die zo nog afgeven? Het is dus beter om al je apparaten uit te zetten als je weg gaat door de stekker uit de wandcontactdoos te halen.

 

Geen zin om alles eruit te halen? Hartstikke begrijpelijk natuurlijk, schaf daarom ook een stekkerdoos aan. Met een stekkerdoos kan je meerdere apparaten op één punt aansluiten waardoor je ook niet allemaal verschillende apparaten hoeft af te koppelen als je van huis weg gaat. Wel is het belangrijk dat je niet teveel apparaten aansluit op één stekkerdoos want dit kan er weer voor zorgen dat je last krijgt van overbelasting. 

Nieuwe verlichting

Ooit overwogen om led lampen aan te schaffen maar toch maar gegaan voor een spaarlamp omdat deze toch wat mooier licht afgeeft? Het is misschien beter om toch weer is te overwegen om een led lamp aan te schaffen. Led lampen zijn in de afgelopen jaren flink vernieuwd, zo heb je ze nu in allemaal verschillende kleuren en intensiteit. Ook besparen ze bijna 85% meer energie dan je spaarlamp en geven ze veel meer licht af. Dat is nog eens energie besparen.