Experitech
Image default
Dienstverlening

Het verschil tussen een zekeringkast en stroomonderbreker

Het verschil tussen een zekering en een stroomonderbreker is dat een zekering het systeem beschermt tegen overstromen. Een stroomonderbreker beschermt tegen overspanning, maar niet tegen stroom. Stroomonderbrekers worden gebruikt om elektrische apparatuur te beschermen tegen overstroom en kortsluiting. Interessant is dat een elektricien Den Haag 070 u kan helpen met elk probleem met de stroomonderbreker. De meest voorkomende soorten stroomonderbrekers zijn zekeringen en stroomonderbrekers, die verschillende kenmerken hebben. Aan de andere kant is een zekering een apparaat dat wordt gebruikt om de stroom van elektriciteit in een elektrisch circuit te onderbreken terwijl er wat stroom doorheen gaat. Bij overbelasting zal de zekering automatisch de stroomtoevoer afsluiten. Met een zekering kunt u uw apparatuur gemakkelijk beschermen en tegelijkertijd de kosten laag houden.

Gebruik van zekeringkast

Een zekeringkast is een apparaat dat elektrische apparatuur beschermt tegen overbelasting of kortsluiting. In huizen en bedrijven bevindt het zich meestal aan de muur of het plafond in de buurt van uw elektrische paneel. Een stroomonderbreker is een elektrisch apparaat dat aangesloten apparatuur beschermt tegen overbelasting en andere mogelijke elektrische gevaren. Zekeringen worden gebruikt om apparaten zoals airconditioners en verwarmingen te beschermen tegen beschadiging door te veel stroom door hun motoren te trekken. Zekeringen beschermen ook de stroomkabels tegen overbelasting door de stroomonderbreker te overbelasten. Een zekering springt door als deze in korte tijd (1/2 seconde) meer dan 50 ampère stroom krijgt. Als dit gebeurt, moet u deze vervangen door een exemplaar met tweemaal de stroomsterkte van uw oude.

Gebruik van stroomonderbreker:

Een stroomonderbreker is een elektrische schakelaar die de stroom in een elektrisch circuit onderbreekt. Een stroomonderbreker kan handmatig of automatisch zijn, maar wordt meestal geïnstalleerd in een paneel aan de muur van het huis om de bedrading te beschermen tegen elektrische gevaren zoals blikseminslag en oververhitting van apparatuur. Stroomonderbrekers worden gebruikt om aangesloten apparatuur te beschermen tegen overbelasting of kortsluiting in geval van brand of andere gevaarlijke situaties. Ze zijn meestal gemonteerd op metalen stijlen aan de buitenkant van uw huis of bedrijfsgebouw. Als u vragen heeft over welk type bescherming het beste werkt voor uw behoeften, neem dan contact op met een elektricien die u kan helpen erachter te komen welk type bescherming het beste werkt voor uw specifieke situatie.

 

Gerelateerde artikelen

Prijs sloten inclusief montage

Voordelen van data consulting

Gemeubileerd verhuren in Groningen