Experitech
Image default
Dienstverlening

Vervanging van een elektrische meterkast nodig?

De elektrische meterkast is een essentieel onderdeel van uw elektrische systeem in huis. Als het niet goed functioneert, kunnen er tal van elektrische problemen optreden. Elektrische meters kunnen tientallen jaren meegaan. Wanneer er een begint te falen, kan een vervanging ernstige problemen met de elektrische veiligheid en schade voorkomen. Als huiseigenaar ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van elektrische apparatuur. Gelukkig duurt het ongeveer een dag of minder om een ​​buiten meterkast te vervangen (gemiddeld 4 tot 8 uur) door een elektricien. Frequente uitschakeling van stroomonderbrekers, flikkerende lichten, brandplekken op de apparatuur kunnen betekenen dat de meterkast overbelast is. Soms vereisen wijzigingen in de elektrische code op lokaal of nationaal niveau dat u een update uitvoert.

Kun je zelf een elektrische meterkast vervangen?

Alleen een erkende professionele elektricien mag dit soort werk doen. Er zijn veel veiligheidsrisico’s en gecertificeerde technici zijn verzekerd om alles te dekken dat mogelijk mis kan gaan. Het vervangen van dit vitale onderdeel vereist geavanceerde elektrische vaardigheden en kan ook enige herbedrading vereisen. Een elektricien kan alle werkzaamheden uitvoeren die nodig zijn naast het de meterkast vervangen. Ze helpen u ook bij het selecteren van het juiste type en sterkte van het apparaat.

Hoe wordt een meterkast vervangen?

Ten eerste moet de stroom in uw huis of gebouw volledig zijn uitgeschakeld. Elektrische kabels moeten worden losgekoppeld van de structuur, wat wordt gedaan door het nutsbedrijf. De glazen meter wordt dan uit de meterkast gehaald en de fitting wordt losgeschroefd van de bevestiging aan de zijkant van uw huis. Vervolgens wordt de kabel die op het stopcontact is aangesloten, doorgeknipt. Het kabelgat in de muur moet worden vergroot en vervolgens moet de monteur door de randbalk boren. De nieuwe elektrische kabel wordt vervolgens bevestigd aan de nieuwe meter aansluiting en door de muur gevoerd, terwijl een PVC-weerkop en -buis op de buitenmuur boven de socket wordt geïnstalleerd. De leiding is vastgezet met PVC-cement en vastgemaakt met U-vormige plastic clips. Vervolgens markeert het nutsbedrijf waar ondergrondse lijnen zijn; koperen aardstaven worden in de grond gestoken en er moeten draadverbindingen worden gemaakt voordat de installatie van de meter is voltooid.