Experitech
Image default
Financieel

5 keer een persoonlijke lening krijgen is een slecht idee

Het afsluiten van een persoonlijke lening om de verkeerde redenen kan u op meer dan één manier blijven achtervolgen.

Het afsluiten van een persoonlijke lening om de verkeerde redenen kan u op meerdere manieren achtervolgen.

Als u krap bij kas zit, lijkt een persoonlijke lening aantrekkelijk. U hoeft geen onderpand te stellen en u kunt het geld voor zo ongeveer alles gebruiken wat u maar wilt. Zelfs personen met een slechte kredietwaardigheid kunnen worden goedgekeurd. Maar zoals alle leningen hebben persoonlijke leningen ook enkele nadelen.

De rentetarieven zijn doorgaans hoger dan op gedekte leningen en als u het geld niet op tijd terugbetaalt, kan dit uw vermogen om geld op te nemen schaden. in de toekomst nieuwe leningen afsluiten. Hier zijn vijf momenten waarop een persoonlijke lening gewoon geen zin heeft.

1. U komt in aanmerking voor een gedekte lening

Voor beveiligde leningen is een onderpand vereist, iets wat de bank kan aangrijpen als u niet terugbetaalt wat u verschuldigd bent. Uw onderpand is uw auto in een autolening of uw huis in een hypotheek. Persoonlijke leningen hebben hogere rentetarieven omdat ze geen onderpand vereisen. Dat betekent dat de bank niets kan nemen als u de lening niet terugbetaalt, dus brengt u meer rente in rekening om het verhoogde risico te compenseren.

Er is geen regel die zegt dat u geen persoonlijke lening kunt gebruiken om een auto of een huis te kopen, maar als het je doel is om zo min mogelijk rente te betalen, kun je beter een autolening of hypotheek nemen. De rentetarieven voor persoonlijke leningen variëren doorgaans van ongeveer 14% tot 30%, afhankelijk van uw kredietwaardigheid. De gemiddelde APR voor een autolening is slechts 4,21% voor een lening van 60 maanden, terwijl de gemiddelde 30-jarige vaste hypotheekrente ongeveer 3,99% is.

Om dit in perspectief te plaatsen: als u een persoonlijke lening van € 10.000 zou afsluiten om een auto te kopen met een rentepercentage van 20% en een aflossingstermijn van vijf jaar, zou u over de looptijd van het contract bijna € 16.000 betalen. lening. Als u daarentegen een autolening zou afsluiten voor hetzelfde bedrag met een aflossingstermijn van vijf jaar en een rentepercentage van 4,21%, zou u in totaal slechts ongeveer € 11.100 betalen.

2. Je gebruikt het om voor behoeften te betalen

Vakanties en bruiloften zijn leuk, maar het zijn geen noodzakelijke uitgaven. Een lening afsluiten om deze optionele en toch al dure evenementen te dekken is gewoon niet slim. Voor deze gelegenheden kunt u beter ruim van tevoren sparen, zodat u op het juiste moment genoeg geld heeft. Redenen om wel te lenen worden hier https://geldlenen-met-bkr.nl/ genoemd. Bedenk van tevoren dus goed waarvoor je wilt lenen en of het het lenen waard is. 

Bepaal hoeveel je nodig hebt en wanneer je het geld nodig hebt. Bereken vervolgens hoeveel u elke maand moet sparen om dat mogelijk te maken. Als je de eindjes niet aan elkaar kunt knopen, overweeg dan om je uitgaven te verlagen, het evenement uit te stellen of manieren te zoeken om je inkomen te verhogen, zoals het starten van een bijzaak.

3. Je hebt het nodig om je basiskosten voor levensonderhoud te dekken

Chronisch geld lenen is een teken dat je in ernstige financiële problemen zit. Een persoonlijke lening kan je op korte termijn helpen door je snel wat geld te geven, maar het kan je op de lange termijn met een nog groter probleem achterlaten, omdat je alles moet terugbetalen wat je hebt geleend, plus een flink stuk rente, ook.

Als u een persoonlijke lening overweegt om eten op tafel te zetten of het licht aan te houden, is het tijd om uw budget serieus te herzien. Zoek naar gebieden waar u kosten kunt besparen, zoals uit eten gaan of kabeltelevisie, en probeer uw inkomen te verhogen door over te werken of een promotie na te streven. Overweeg een uitkering van de overheid aan te vragen als u denkt in aanmerking te komen. Mogelijk moet u zelfs drastischere stappen nemen, zoals verhuizen naar een meer betaalbaar gebied waar de kosten van levensonderhoud lager zijn. Het is geen ideale situatie om in te verkeren, maar het is beter om deze stappen te zetten dan je schuldencyclus in stand te houden.

4. U weet niet zeker of u de betalingen kunt bijhouden

Wanneer u een persoonlijke lening aanvraagt, moet uw geldschieter u vertellen hoeveel uw maandelijkse betalingen zullen zijn. Als u niet zeker weet of u elke maand zoveel kunt betalen, moet u de lening niet afsluiten. Het risico op wanbetaling is hoog en extreem kostbaar.

Uw geldschieter meldt uw gemiste betalingen aan de kredietbureaus en dit zal uw kredietscore verlagen. U zult waarschijnlijk eindigen met incassobureaus die achter u aan komen. En u kunt geen nieuwe leningen aangaan omdat geen enkele geldschieter het risico wil nemen dat u ook uw betalingen aan hen niet meer kunt betalen. Nog meer van deze dingen waar u op moet letten zijn te vinden op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/. Bekijk dus van tevoren goed wat uw score kan verlagen maar ook zeker wat het kan verhogen. 

5. Je gaat het geld investeren

Geld lenen om te investeren is geen goed idee, omdat er geen garanties zijn dat je geld gaat verdienen. Het is mogelijk, maar als u het geld in de verkeerde activa belegt, kunt u het geleende bedrag verliezen, dat u vervolgens uit eigen zak moet terugbetalen.

Als u wilt om te beginnen met beleggen, moet u elke maand een beetje geld opzij zetten om dit doel te bereiken. Met de opkomst van robo-adviseurs kun je al met een paar dollar aan de slag en hoef je niet zo veel te weten over beleggen om winst te maken. Of u kunt een financieel adviseur inhuren als u meer persoonlijk beleggingsadvies wilt.

Persoonlijke leningen kunnen een geweldige manier zijn om u te helpen een hoge rente op uw creditcard schuld af te lossen of om uw huis wat op te waarderen, maar dat betekent niet dat ze in elke situatie het juiste antwoord zijn. Als een van de vijf bovenstaande scenario’s op u van toepassing is, blijf dan weg van persoonlijke leningen en probeer zelf te sparen of in plaats daarvan een ander soort lening af te sluiten.

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/cv-ketel-op-afbetaling/