Experitech
Image default
Electronica en Computers

Optimale Microsoft 365 beveiliging met de Secure Score

In het digitaal tijdperk liggen verschillende bedreigingen op de loer. Voor jouw organisatie kan het een hele uitdaging zijn om alle informatievoorzieningen te voorzien van een optimale beveiliging. Zo speelt de Microsoft 365 beveiliging hierbij een belangrijke rol. Er zijn verschillende manieren om de Microsoft 365 beveiliging te optimaliseren. Om te weten hoe veilig jouw organisatie daadwerkelijk is met Microsoft 365 kun je gebruik maken van de Secure Score. Wat dit precies inhoudt? Daar gaan we binnen dit artikel dieper op in.

Secure Score 

Voor we dieper ingaan op de mogelijkheden is het belangrijk te weten wat de Secure Score inhoudt. Deze tool is ontwikkeld om gebruikers inzicht te geven in de statistieken van de Microsoft 365 beveiliging. En dan specifiek op het beveiligingsniveau. Dit gebeurt aan de hand van een score. Deze wordt berekend op basis van de normale activiteiten en beveiligingsinstellingen binnen Microsoft 365 te analyseren. 

De score biedt belangrijke informatie en inzichten. De Secure Score laat zien in hoeverre jouw organisatie is afgestemd op de beveiliging praktijken van Microsoft. Op basis van de analyse ontvang je aanbevelingen in de vorm van stappen om de Microsoft 365 beveiligings positie te verbeteren. Om hier zicht op te krijgen heb je een administratieve rol binnen de Microsoft 365 omgeving van jouw organisatie nodig. 

Aanzienlijk verbeterde Microsoft 365 beveiliging

Steeds meer organisaties maken gebruik van de voordelen die de Secure Score biedt. Organisaties die hier gebruik van maken zien de score tot vijf keer meer stijgen dan organisaties die hier niet naar kijken en hier verder geen gebruik van maken. De Secure Score moedigt voornamelijk aan om meer actief gebruik te maken van de Microsoft 365 beveiligingsfuncties die al beschikbaar zijn. De kans is aanwezig dat je nog niet bewust was van het bestaan van deze functionaliteiten. 

Secure Score dashboard 

De Microsoft Secure Score vind je in de vorm van een dashboard dat bestaat uit drie kernonderdelen: score, aanbevelingen en score analyse. Ieder onderdeel zegt iets over je Microsoft 365 beveiliging. 

  1. Score

Binnen het dashboard kun je de Secure Score van jouw organisatie bekijken. Daarnaast kun je hier zien hoe de score zich verhoudt tot het branchegemiddelde. Zo weet je waar je staat en hoeveel werk je nog moet doen om aan het branchegemiddelde te voldoen. Je ziet daarnaast een doelscore. Het is mogelijk om deze te wijzigen op basis van hoe snel je de Microsoft 365 beveiliging wilt verbeteren. Hierbij geldt hoe hoger de doelscore hoe meer aanbevelingen en acties je ontvangt. 

  1. Aanbevelingen

Zoals aangegeven krijg je naast je score een lijst met aanbevolen acties om het ingestelde doelscore te bereiken. In sommige gevallen heb je te maken met veel aanbevelingen. Het kan lastig zijn om te bepalen waar je het beste kunt beginnen. Maak het jezelf makkelijk door gebruik te maken van een filter. Het is mogelijk om de aanbevelingen te filteren op gebruikers impact, implementatiekosten en actietype. Door gebruik te maken van de filters kun je prioriteiten bepalen van acties op basis van de Microsoft 365 beveiligings behoeften. 

Niet alleen zie je de aanbeveling, door hierop te klikken kom je hier meer over te weten. Zo wordt inzichtelijk welke acties vereist zijn om de aanbeveling op te pakken en vervolgens op te lossen. Ook zie je op welke manier het je algehele Secure Score zal verhogen. 

  1. Score analyse 

Het laatste kernonderdeel is de Score analyse. Binnen het dashboard kun je analyseren hoe de score in de loop van de tijd is veranderd. Ook zie je hoe dit zich verhoudt tot de gemiddelde Secure Score. Door aan te geven over welke periode je de analyse wilt inzien krijg je een overview van de uitgevoerde acties. De score analyse exporteer je met gemak een lijst met de aanbevolen acties.

 

https://www.cumulusit.nl/diensten/office-365-beveiliging/