Experitech
Image default
Toerisme

Lekkere adresjes aan onze Belgische kust

blankenberge restaurant

Als we op vakantie aan zee zijn, snakken we niet alleen naar de zon en de zee, maar ook naar heerlijk eten. Heerlijke vis, barbecue op het strand of klassiek Belgisch zeezicht, dit is een echte vakantie. De Belgische kust kan ons veel helpen op het gebied van koken. Wij hebben voor u tien adressen geselecteerd die omwegen waard zijn.

Oh Restaurant

Oh Restaurant is al jaren een vaste plek in Sint-Idesbald nabij De Panne. De “oh” in de naam verwijst naar water en is naast de menukaart slim geïntegreerd met de vijver in het midden van het restaurant. Eigenaar en chef-kok Ivan Puystiens verrast gasten met creatieve en kwaliteitsvolle bereidingen. Daarnaast is hij een uitstekende sommelier in wijnproeven, wat duidelijk zichtbaar is in de interessante quotes op de wijnkaart. Zijn vrouw Joëlle Raes bedient klanten enthousiast. Het menu biedt veel waar voor uw geld en is nieuw en verrassend qua seizoenen en lokale ingrediënten.

Bartholomeus

Ga voor een pure en hoogwaardige kookervaring naar njam! Het tweesterrenrestaurant Bartholomeus van chef-kok Bart Desmidt. Het restaurant bevindt zich op de zeedijk, wat suggereert dat vis de kookproducten domineert, maar er wordt evenveel aandacht besteed aan vlees en groenten. Daarnaast werken we samen met lokale producten met behoud en respect voor natuurlijke smaken. Elk afgewerkt product wordt in eigen huis gemaakt en het menu wordt elke maand bijgewerkt.

Brasserie Bristol

Brasserie Bristol ligt op slechts 100 meter van het tweesterrenrestaurant Bartholomeus, waar u de beste brasseriekeuken en klassieke Belgische keuken moet proeven. Denk aan heerlijke kroketten, tomaten en handgepelde Zeebrugge grijze garnalen, enz. Een topteam staat klaar om in de keuken snel en zorgvuldig gerechten te bereiden. Het vlotte en behulpzame personeel van de roomservice staat garant voor een snelle en attente service.

Markt XI

Markt XI is gelegen in het centrum van De Haan en staat voor een pure keuken, die individuele dienstverlening biedt in een eenvoudig kader. Als jonge beginners hopen ze een eerlijke en frisse keuken te kunnen bieden zonder onzin. Benny kookt het liefst met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Toch is hij nog steeds gefascineerd door verschillende eetculturen, wat terug te zien is op het bord.

Brasa

Brasa is een afgeleide van het restaurant Cuisine 33, gelegen in dezelfde straat. Hier vind je vlees van de beste kwaliteit en proef je ook de lekkerste barbecue. Denk aan gegrilde kreeft, sappige kip, originele bijgerechten, etc. Gegrilde gekarameliseerde gekarameliseerde ananas is een must.

De Oesterput

De Oesterput, een echte kookinstelling aan zee, was van oorsprong een groothandel, maar groeide al snel uit tot een gezellig restaurant waar je kunt genieten van de schoonheid van de zee. Piet Devriendt, inmiddels de vierde generatie, nam in 1986 samen met zijn vrouw het bedrijf over. Bij Oesterput vind je voor elk wat wils, van uitstekende zeevruchten tot traditionele visgerechten. U kunt eten aan de lange tafel bij de kreeftenvijver of bij mooi weer op het comfortabele terras.

Brasserie Edison

Brasserie Edison is een nieuw en origineel kookconcept van Vincent en Olivier Florizoone. Je kunt er verse Belgische klassieke gerechten proeven, maar ook perfect gemengde cocktails en geselecteerde ambachtelijke bieren. Eindelijk, in de theesalon, proef je meteen hun vers gemaakte ijs.

Den Artist

Den Artiest vind je aan het Wapenplein en de Kapucijnenstraat vlakbij de bekende pier. Den Artiest is de leukste buitenplaats van Oostende. Een sfeervolle plek waar je op elk moment kunt genieten van heerlijke barbecuegerechten. Weetje: Deze artiest is zeer geschikt voor veel artiesten, zoals Paul Michiels, Koen Wauters, BenCrabbé, etc.

The Pharmacy

De Pharmacy is een bekende cocktailbar in de familie Van Accalle, waar je hoogwaardige, creatieve cocktails en bijzondere sterke dranken kunt proeven. De Pharmacy werd bekroond met de beste cocktailbar van België, en legt veel nadruk op sfeer, omgeving, beleving en gastvrijheid, hoewel het op een geheime locatie ligt, is het een ideale verblijfplaats voor of na een diner in de eerder genoemde restaurants.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html