Experitech
Image default
Woning en Tuin

Alles over sedum dakbedekking

Wat is sedumdakbedekking?

Wilt u meer weten over sedumdakbedekking? Sedum is de meest voorkomende plantensoort op groen daken. Hoewel het ook mogelijk is grotere planten, grassen en struiken op daken te plaatsen, zijn deze vaak een stuk zwaarder. Sedum is daarentegen een erg lichte plant die ook nog eens veel water vasthoudt, en daardoor uitermate geschikt is om te plaatsen op daken! Sedum dakbedekking bestaat uit verschillende lagen, zodat de plantjes goed kunnen groeien. Zo bestaat een sedumdak uit een substraatlaag, grond en een drainagemat, waardoor ze zo op huizen, schuren en garages kunnen worden gelegd.

Sedumplantjes

Sedums zijn kleine vetplantjes die veel regenwater kunnen vasthouden in hun bladeren. Daardoor zijn ze goed bestand tegen periodes van langdurige droogte, maar kunnen ze ook goed tegen periodes van veel regen. Gezien het veranderende klimaat en de toename van weersextremen in Nederland, zijn deze plantjes dus perfect! Sedum planten kunnen op bijna elk oppervlakte groeien, mits er een geschikte ondergrond bij zit, zoals de eerder genoemde verschillende lagen. Sedum hoeft er echt niet saai uit te zien: wist u dat er zelfs wel meer dan 250 verschillende soorten sedums bestaan?

De sedummix van NatureGreen

Omdat er zo veel verschillende soorten sedums zijn, wordt er bij het leggen van sedum dakbedekking vaak gekozen voor een mix van verschillende soorten. Een voordeel van sedum is dat de verschillende soorten plantjes door het hele jaar heen bloeien, zelfs in de winter! Door te werken met een sedummix zorgt u er dus voor dat uw sedumdak er het hele jaar door mooi uit ziet, omdat er altijd een soort tussen staat die op dat moment bloeit.  Verschillende soorten sedum groeien niet altijd even hard, worden niet even hoog en ook niet even oud. Ook daar is in de sedummix van NatureGreen rekening meegehouden. Zo zorgen we er voor dat er een mooi gekleurd groen dak ontstaat, met veel variatie.

NatureGreen voor al uw sedum dakbedekking

Bij NatureGreen zijn we trots op de verschillende soorten sedum dakbedekking die we onze klanten aan mogen bieden. Zo hebben wij bijvoorbeeld sedummatten en sedumtrays in ons assortiment, beiden ook verkrijgbaar in een lichtgewicht variant. Daardoor hebben wij voor elk dak een geschikt groendaksysteem! Wilt u meer weten over onze sedum dakbedekking, of wilt u meteen een bestelling plaatsen? Neem dan gauw contact op met onze klantenservice of neem een kijkje op de website!