Experitech
Image default
Aanbiedingen

Budget proof een nieuwe look met interieurfolie

Budget proof een nieuwe look met interieurfolie

Ben je dat ene oude kastje zat en wil je eigenlijk wat vernieuwing? Zet het kastje niet te snel bij het oude vuil! Want je kunt deze nog een tweede leven geven. Interieurfolie kopen is hiervoor de oplossing. Met interieurfolie kun je een compleet nieuwe look geven aan dat ene kastje. Hiermee bespaar je geld én het is ook nog eens een uniek item. Geen enkel ander heeft namelijk dit kastje met deze look. Een nieuwe kast kan zo al gauw honderden euro’s kosten. Dat is natuurlijk zonde als de kast eigenlijk nog goed is voor gebruik. Dan is interieurfolie kopen aan te raden. Hiermee kun je budget proof een nieuwe look geven aan je kast.

 

Wat kun je nog meer beplakken met interieurfolie?

Natuurlijk is niet alleen die ene kast te beplakken met interieurfolie. Je kunt er namelijk nog veel meer mee beplakken dan dat. Het beplakken van bijvoorbeeld een tafel wordt ook vaak gedaan. Ook kun je een keuken een compleet andere look geven. Gebruik hiervoor wel altijd de dikkere folies. Deze zijn vaak kras vaster en gaan daardoor langer mee. Een nieuwe keuken kost ook al gauw een paar duizend euro. Alleen vaak gaat het om de look die mensen willen veranderen. Vaak is het niet zo zeer dat de keuken niet meer goed te gebruiken is. Dan is het gebruiken van interieurfolie zeer aan te raden. Hier kun je een hele hoop geld mee besparen. Deze kun je weer aan leukere dingen uitgeven!

 

Hoe breng je interieurfolie aan?

Vaak wordt gedacht dat het aanbrengen van folie heel lastig is. Alleen is dit niet helemaal waar. Het is wel een precies klusje dus je moet zeker je aandacht erbij houden. Wij zullen je uitleggen wat je nodig hebt voor het plakken en hoe het in zijn werk gaat. Voordat je begint is het goed een aantal producten klaar te leggen. Denk hierbij aan het volgende: een rakel, een stanleymesje, een plantenspuit en een rolmaat. Hiermee kun je de interieurfolie goed op maat maken en aanbrengen.

 

  1. Allereerst begin je met het folie wat je hebt gekocht op maat te snijden. Houdt hierbij wel wat extra aan. Zo weet je namelijk zeker dat je genoeg hebt.

  2. Vervolgens is het tijd om de ondergrond schoon te maken. Dit kan gemakkelijk met warm water en een druppel afwasmiddel. Door een grondige schoonmaak blijft je folie langer zitten. Ook zal het hierdoor mooier geplakt worden.

  3. Maak voordat je gaat plakken de ondergrond goed nat. Hierdoor kun je namelijk nog iets corrigeren. Vervolgens haal je de beschermlaag met kleine stukjes per keer los. Haal de beschermlaag er niet in één keer af want dan is er kans dat het aan elkaar kleeft. Als dit gebeurt kan het folie niet meer gebruikt worden.

  4. Begin met plakken altijd in een hoek. Vervolgens ga je verder over de gehele ondergrond.

  5. Zit het folie helemaal naar wens? Dan kun je nu het water eronder vandaan halen. Dit kan gemakkelijk met de rakel en een theedoek. Wrijf vanaf het midden naar de zijkanten toe. Vergeet niet om handdoeken neer te leggen want er komt veel water vrij.

  6. Als het water eronder vandaan is kun je het eventuele te veel wegsnijden met een scherp stanleymesje. Nu kun je genieten van de nieuwe look van het beplakte meubel.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/