Experitech
Image default
Internet

De vele voordelen van glasvezel

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat werkers bezig zijn met het aanleggen van glasvezel. Maar wat is glasvezel nou eigenlijk en wat voor voordelen brengt het met zich mee? In dit artikel kom je er meer over te weten. Lees verder!

Wat is glasvezel eigenlijk?

Glasvezel zorgt ervoor dat je een snelle internetverbinding hebt. Het is daarnaast ook de enige verbinding met het internet die hier oorspronkelijk voor bedoeld was. De andere verbindingen tot het internet, de DSL en coax-kabel, hadden namelijk andere functies. Zo werd DSL voor telefonie gebruikt en de coax-kabel voor de televisie. Internet vergelijken is erg belangrijk voordat je gebruikt maakt van glasvezel, je wilt namelijk wel de best internet provider uitkiezen. 

Een hoge snelheid

Een groot voordeel van glasvezel is de hoge snelheid waarop verbinding kan worden gemaakt met het internet. Glasvezel heeft namelijk een veel grotere bandbreedte dan gewoon koperdraad, waardoor er sneller kan worden verzonden en ontvangen. Dit is ideaal omdat veel mensen sinds de corona pandemie meer thuis en online werken. 

Stabiliteit

Een tweede voordeel aan glasvezel is de stabiliteit van de verbinding. Glasvezel is namelijk veel minder gevoelig voor interferentie dan koperdraad. Dit zorgt ervoor dat er een stuk minder storingen zullen zijn en je computer minder snel vastloopt. 

Hogere capaciteit

Een goede glasvezelverbinding heeft een stuk meer capaciteit dan de normale koperdraad. Dit betekent dat je veel grotere bestanden tegelijk kan overzetten en dat er meer mensen gebruik kunnen maken van het internet. Dit is ideaal in een maatschappij waar veel online verkeer plaatsvindt. Ook voor bedrijven waar veel mensen op hetzelfde internet is het dus verstandig om glasvezel aan te schaffen. 

Veel veiliger

Het is mogelijk om af te tappen bij een koperdraad, waardoor verschillende lekken kunnen ontstaan. Bij glasvezel is dit echter amper het geval. Hierdoor zal de internetverbinding een stuk veiliger zijn. Dit is erg belangrijk voor organisaties die veel gevoelige informatie verzenden. 

Internet vergelijken bij Breedbandwinkel

Glasvezel heeft dus een hoge snelheid, is erg stabiel, heeft een grote capaciteit, is een stuk veiliger en beter beschikbaar. Twijfel daarom niet om zo snel mogelijk jouw huis aan te sluiten op het glasvezelnetwerk! Breedbandwinkel kan je verder helpen met advies over het aansluiten en het vergelijken van verschillende internetproviders. Zij hebben namelijk kundige experts die alles weten over dit onderwerp. Kijk snel op hun website voor nadere informatie over het aansluiten op het glasvezelnetwerk.