Experitech
Image default
Beauty en verzorging

Alles voor de optimale mondverzorging vind je bij Tandartswereld

Poetst u nog uw tanden met een gewone tandenborstel en zit u eraan te denken om een elektrische tandenborstel te kopen? Twijfelt u hier nog aan vanwege de hoge prijs? Voor een goede mondverzorging is het belangrijk dat alle tandplak van uw tanden verwijderd wordt, wat met een elektrische tandenborstel een stuk makkelijker gaat. Dit komt mede door de kleine borstelkop, waardoor u beter de lastige plekken in u mond kunt bereiken. Daarnaast doet de elektrische tandenborstel het meeste werk en hoeft u zich alleen te richten op de poetstechniek.

Speciale kindertandenborstels

Van jongs af aan leren we dat het belangrijk is om dagelijks goed de tanden te poetsen. Daarom mogen kindertandenborstels ook niet ontbreken in uw badkamer. De gewoonte om na het opstaan en voor het slapen gaan tanden te poetsen zorgt voor de basis van een goede mondverzorging. Voor kinderen zijn er speciale tandenborstels ontwikkeld, die beschikken over een kleine borstelkop met daaraan zachte haren. Dit zorgt ervoor dat u makkelijk bij alle plekjes in de mond komt. Op het moment dat kinderen de tandenborstel zelf vast kunnen houden, kunt u ervoor kiezen om een speciale elektrische tandenborstel met opzetborstels voor kinderen aan te schaffen. Deze zijn kleiner dan dan variant voor volwassenen, waardoor het beter in de mond past. Er zijn speciale peutertandpasta’s op de markt waarmee uw kinderen kunnen poetsen. In deze tandpasta zit minder fluoride, een stofje wat het glazuur versterkt.

Interdentale reiniging

Echter zijn er naast het tweemaal daags poetsen nog andere dingen die u kunt doen om de mondverzorging te verbeteren. Interdentale reiniging is een belangrijke toevoeging aan uw dagelijkse mondverzorging. Dit houdt in dat u goed tussen de tanden schoonmaakt. Hoe goed u ook poetst, tandplak tussen de tanden en kiezen verwijderen is met alleen een tandenborstel haast onmogelijk. Door middel van een rager, floss of tandenstoker kunt u de gebieden tussen uw tanden schoonmaken. Tot slot kunt u gebruik maken van mondwater, waarmee u de slechte bacteriën in uw mond kunt verminderen.

Ernstige aandoeningen

Waarom is het nu zo belangrijk om regelmatig te poetsen en te zorgen voor een goede mondhygiëne? Het zorgt voor een mooi, schoon gebit met een witte glimlach. Maar dit is niet de belangrijkste reden, het is namelijk ook van belangrijk voor uw gehele gezondheid. Een slechte mondgezondheid kan uiteindelijk leiden tot vervelende grote aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, een longontsteking en endocarditis. De laatstgenoemde aandoening is er een aan het hart en kan veroorzaakt worden door overtollig tandplak. Om deze aandoeningen te voorkomen is het dus erg belangrijk om te zorgen voor een goede mondverzorging.

Voor het hele gezin

U kunt DUO sets elektrische tandenborstels kopen als meerdere leden van uw gezin elektrisch poetsen. Hierdoor hebben jullie allemaal een kwalitatief goede elektrische tandenborstel voor een voordelige prijs. Sommige koppels of gezinnen gebruiken samen één tandenborstel met ieder een eigen opzetstuk. Dit kan voor irritaties zorgen en is erg onhandig. Des te meer reden om voor een DUO set te kiezen. Deze sets beschikken over opzetborstels met verschillende kleuren, waardoor u ze goed uit elkaar kan halen. Kijk op onze website en koop de producten die nodig zijn voor de beste mondverzorging!

https://www.tandartswereld.nl/