Experitech
Image default
Beauty en verzorging

Wat is carboxytherapie?

Heb je ooit gehoord van carboxytherapie? Het klinkt misschien als een mondvol, maar het is eigenlijk een innovatieve huidbehandeling van huidkliniekdreamskin.nl die steeds meer populariteit wint. In dit artikel bespreken we wat carboxytherapie precies is en waarom het de nieuwe tool kan zijn voor je huidverzorgingsroutine.

De essentie van carboxytherapie

Carboxytherapie draait allemaal om koolstofdioxide (CO2). Koolstofdioxide is een gas dat van nature in ons lichaam aanwezig is en wordt geproduceerd als een bijproduct van onze cellulaire processen. Bij carboxytherapie wordt medisch zuivere CO2 in de huid geïnjecteerd. Deze behandeling wordt vaak gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, variërend van cellulitis tot fijne lijntjes en rimpels.

Hoe werkt het?

Wanneer CO2 in de huid wordt geïnjecteerd, stimuleert het de bloedvaten om zich uit te zetten. Dit verhoogt de bloedcirculatie en verbetert de zuurstoftoevoer naar de behandelde gebieden. Hierdoor wordt de stofwisseling van de huidcellen gestimuleerd, wat op zijn beurt de productie van collageen en elastine bevordert – twee essentiële eiwitten voor een jeugdige en stevige huid. Daarnaast activeert carboxytherapie het lichaamseigen mechanisme om overtollig vocht af te voeren en afvalstoffen af te breken. Dit kan vooral nuttig zijn bij de behandeling van cellulitis en plaatselijke vetophopingen.

Voordelen van carboxytherapie

Carboxytherapie biedt verschillende voordelen voor de huid, waaronder een verbeterde textuur dankzij de stimulatie van collageen en elastine, wat resulteert in een gladdere en stevigere huid met minder fijne lijntjes en rimpels. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van cellulitis door de bevordering van bloedcirculatie en afvoer van vocht en afvalstoffen, terwijl een verhelderende teint bereikt kan worden door de verbeterde zuurstoftoevoer naar de huid. Een opvallend voordeel is dat carboxytherapie niet-chirurgisch en niet-invasief is, waardoor er geen operatie of lange hersteltijd nodig is.

De behandeling ervaren

Een typische sessie duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van het behandelde gebied. De meeste mensen ervaren milde tintelingen en een gevoel van druk tijdens de behandeling, maar over het algemeen is er weinig tot geen pijn. Voor optimale resultaten worden meestal meerdere sessies aanbevolen, met tussenpozen van enkele weken. Na elke sessie kun je direct je dagelijkse activiteiten hervatten.

Is carboxytherapie geschikt voor jou?

Carboxytherapie kan geschikt zijn voor bijna iedereen die op zoek is naar een niet-invasieve manier om huidproblemen aan te pakken. Het is echter altijd het beste om een consultatie te plannen met een gekwalificeerde professional voordat je een behandeling overweegt. Ze kunnen je huid beoordelen, je doelen bespreken en bepalen of carboxytherapie de juiste keuze is voor jou.