Experitech
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over civiele techniek

Civiele techniek is een belangrijke tak binnen de ingenieurswereld. Binnen civiele techniek houd je je bezig met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van (openbare) werken die vastzitten in de grond. Een extra doel is het bevorderen van de mobiliteit en bereikbaarheid van mensen en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, het spoor, wegen, gebouwen en waterwegen.

Wat doet een ingenieursbureau?

In Nederland zijn er veel ingenieursbureaus die civiele technische projecten uitvoeren. Eén van de bekendere is Maters en De Koning. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van infrastructuren.

Civiele techniek is een breed vakgebied waar je veel kanten mee op kunt. Als civiel ingenieur kun je bijvoorbeeld aan de slag als projectmanager, constructeur, ontwerper of uitvoerder. Het is dus belangrijk om je te specialiseren in een bepaald deelgebied van civiele techniek.

Iedere civiel ingenieur heeft zijn eigen expertises en interesses. Zo kan het zijn dat je je met name richt op de aanleg van wegen, het onderhoud van bruggen of het spoor. Of misschien vind je het juist leuk om te werken aan grote civiele projecten, zoals de bouw van een nieuw ziekenhuis of een stadion.

Als civiel ingenieur kom je dus veel verschillende soorten projecten tegen. Het is daarom belangrijk dat je flexibel bent en bereid bent om jezelf continue bij te scholen. Je moet namelijk altijd up-to-date blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.

Civiele techniek is een uitdagend en afwisselend vakgebied waar je veel kanten mee op kunt. Ben jij toe aan een uitdaging en wil je civiel ingenieur worden? Dan is civiele techniek zeker iets voor jou!

Solliciteren bij Maters en De Koning

Als civiel ingenieur kun je terecht bij Maters en De Koning. Zij zijn op zoek naar civiele technische ingenieurs met een afgeronde hbo- of wo-opleiding in civiele techniek.

Interesse in een baan bij Maters en De Koning? Neem dan snel een kijkje op de website voor meer informatie over openstaande vacatures!