Experitech
Image default
Bedrijven

Beitsen doe je zo!

Bij beitsen breng je een dekkende of een transparante laag aan over hout om de vezels en het oppervlak te beschermen tegen beschadigen. De beits beschermd het hout tegen wind en waterschade en geeft het een mooier uiterlijk.

Beitsen is de manier om je tuinhout tegen alle weersomstandigheden te beschermen. Een voordeel van beits is dat je geen grondlaag nodig hebt, je kunt de beits direct op het hout aanbrengen. Voordat je gaat beginnen met het beitsen van je hout zijn er een aantal dingen waarmee rekening gehouden moet worden, denk eerst na over welke beits je wilt gebruiken. Ga je voor een transparante beits of ga je voor een dekkende beits? Wil je het hout een hele andere kleur geven, ga dan voor een dekkende houtbeits. Hierdoor zullen de houtnerven wel minder goed uitkomen. Wil je juist dat de houtnerven nog mooi uitkomen, kies dan voor een transparante beits.

Voordat je begint met beitsen is het handig om de juiste benodigdheden klaar te hebben liggen. De dingen die je nodig hebt voor beitsen zijn: een kwast, de beits, schuurpapier, terpentine en plamuurmes. Begin met het reinigen van het hout, dit doe je door het te schuren. Maak het hout daarna schoon met een borstel en water, voordat je verder kan met het hout moet je zorgen dat het goed is opgedroogd, wacht minimaal 24 uur.

Wanneer je bezig bent met het beitsen is het altijd belangrijk dat je mee verft met de naden van het hout. De eerste laag beits kun je het best mixen met terpentine, hierdoor wordt het dunner en trekt het beter in het houd. Laat de laag minimaal 24 uur drogen voordat je begint met het aanbrengen van de tweede laag. Voordat je een nieuwe laag beits aanbrengt moet het hout opnieuw geschuurd worden. Kijk goed naar het hout om te bepalen hoeveel lagen beits het hout nodig heeft tot het gewenste resultaat. Wil je ook buitenbeits kopen, op www.moosefarg.nl en schaf uw verf aan.

http://www.moosefarg.nl