Experitech
Image default
Bedrijven

Jouw boerderij

Een boerderij beginnen klinkt als een leuk idee. Jij met je familie, tussen de dieren of planten. Elke dag vroeg beginnen, het klinkt misschien niet leuk, maar het geeft je wel een vrij gevoel. Jij alleen, met de dieren in de ochtendlucht. De zon komt op en jij zit daar in je eentje lekker ontspannen. Als je een leven hebt vol stress, kan dit heerlijk zijn.

Beginnen

Als je hebt besloten om een boerderij te beginnen staat er nog een hoop werk op je te wachten. Wat voor soort boerderij wil je bijvoorbeeld hebben? Wil je elke dag koeien melken of werken je liever tussen de planten? Iedere soort boer heeft andere en gebruikt dus ook andere benodigdheden.  Het kan dus handig zijn om wat agrarisch advies in te winnen over verschillende soorten bedrijven. Zo kom je te weten wat elk soort boer doet en wat hij hier voor nodig heeft. Als je bijvoorbeeld een melkveehouderij begint heb je een voorkoeler nodig. Dit moet je van tevoren bestellen, waarbij je dus ook goed moet uitzoeken wat voor een je wilt en waar je die het beste kunt kopen. Als je echter een boerderij hebt, waarbij je alleen maar groenten en fruit verbouwt, moet je uitzoeken wat voor plantensoort je wilt laten groeien op jou stukje grond en je hebt natuurlijk een stuk grond nodig.

Boerderij vinden

Daarnaast kom je ook te weten waar je alles kunt kopen. Want ben je van een boerderij over te nemen of ga je een stuk grond kopen en begin je een hele, nieuwe boerderij. Dit moet je van tevoren goed uitzoeken, want een boerderij is niet overal te vinden en meestal is het een familiebedrijf. Dit betekent dat het ook meestal in de familie blijft. Het kan dus moeilijk zijn om een boerderij te vinden die te koop staat.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/