Experitech
Image default
Bedrijven

Veiliger verkeer begint bij jezelf

We nemen altijd deel aan het verkeer, als we ergens heengaat, met de auto, fiets of lopend. Het kan gevaarlijk zijn en zelfs voor verkeersongelukken zorgen.  Het is dus belangrijk dat we altijd goed blijven opletten en rekening houden met anderen. Wij zorgen namelijk zelf voor de veiligheid in het verkeer.

Veiligheid vergroten

We kunnen zelf dus zorgen voor een veilige verkeersituatie. Er zijn veel verschillende maatregelen die ondernomen kunnen worden om dit te bereiken. Hieronder worden er een paar genoemd die heel makkelijk uit te voeren zijn:

  1. Achteruitrijcameras: deze helpen niet alleen voor het vergroten van de zicht van de bestuurder, het helpt ook om de veiligheid te vergroten van alle weggebruikers. Want als jij als bestuurder meer gaat zien, dan ga je ook veiliger rijden, wat alleen maar voor positieve effecten kan gaan zorgen. Het kan dus een goede keuze zijn om een achteruitrijcamera sette kopen.
  2. Voorbeeldfunctie ouders: ouders moeten ervoor zorgen dat kinderen zich aan de regels gaan houden. Dit kunnen ze het beste doen door zelf het goede voorbeeld te geven. Als ouders zich altijd aan de verkeersregels houden, zullen kinderen dat ook doen. Dit zorgt dus ook voor minder ongelukken in het algemeen.
  3. Meer verkeerregels: op plekken waar veel ongelukken gebeuren kan de gemeente niet anders dan maatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van borden of de situatie veranderen door de weg wat te veranderen.
  4. Fietspaden afscheiden van de weg: dit is een maatregel die veel ongelukken bij fietsers kan voorkomen. Door een aparte baan voor fietsers en auto’s te creëren rijden fietsers niet meer op dezelfde weg als auto’s. Auto’s kunnen dus ook geen fietsers meer raken en trappen niet meer ineens op de rem, omdat er een fietser voor de auto rijdt.

Al deze maatregelen kunnen dus bijdragen aan veiliger verkeer.

https://www.vanzwitserland.nl/