Experitech
Image default
Bedrijven

Stagiair nodig? Lees alles wat je moet weten!

Veel organisaties willen graag een stagiair in dienst om verschillende redenen. Stagiairs zijn een stuk betaalbaarder dan medewerkers en dat is met name voor startende bedrijven zeer belangrijk. Verder zijn stagiairs er ook maar voor een bepaalde periode. Wanneer een stagiair bevalt, kun je natuurlijk een baan aanbieden. Wanneer een stagiair niet helemaal naar wens is, heeft de stagiair een einddatum en zit je er nooit aan vast. Maar wat moet je nou precies weten over een stagiair en hoe vind je een stagiair? Je leest het in dit blog.

Hoe werf je een stagiair?

Allereerst is het van belang om als bedrijf voor ogen te hebben wat je zoekt in een stagiair en wat voor soort stage je kan aanbieden. Het is belangrijk om een goede en duidelijke functieomschrijving online te plaatsen zodat de stagiair weet waar hij of zij op solliciteert. Schrijf bijvoorbeeld de dagelijkse taken op die de stagiair gaat uitvoeren, zodat de stagiair kan bedenken of deze taken passen bij zijn of haar ontwikkeling. Ook is de stageperiode van belang, omdat ze vaak vanuit de opleiding moeten voldoen aan een bepaalde periode. Vergeet ook niet het opleidingsniveau te benoemen, zodat de juiste stagiair solliciteert. Verder letten stagiairs ook op een stagevergoeding, dus voeg deze ook altijd toe aan de vacature.

De voordelen van een stagiair

Heb jij al eerder een stagiair gezocht? Dan ken je wellicht de voordelen al. Een stagiair kan veel taken van je wegnemen, wat jou meer rust zal geven en dat is het grootste voordeel van een stagiair. Het kan een aanwinst zijn voor je bedrijf, mits je natuurlijk een goed een gedreven stagiair kiest. Zorg dan ook altijd voor één of meerdere sollicitatierondes zodat je een goed beeld krijgt. Met een stagiair win je veel tijd en geld voor je bedrijf. Een stagiair kost nauwelijks iets maar kan je ontzettend veel opleveren.

Stagiairs vinden

Wil je niet langer wachten tot een stagiair solliciteert? Dan kan je ook op zoek gaan naar platforms waar stagiairs zich aanbieden. Je kunt dan hun profiel bekijken waar ze hun kwaliteiten benoemen. Het kost wat tijd, maar vaak vind je dan wel de stagiair waar jij precies naar zoekt.

 

https://www.integrand.nl/vacatures/stages