Experitech
Image default
Bedrijven

Trainee WMO

Trainee WMO

De Nederlandse wet en regelgeving is voortdurend in verandering. Ook is de sociale zekerheid en de daarbij behorende regels voortdurend in beweging Door de wetswijziging is de gemeente nu verantwoordelijk voor de jeugdhulp en de zorg in de gemeente. Dit wordt ook wel de Wet maatschappelijke ondersteuning genoemd (WMO) Het werk als WMO consulent vraagt veel van je aanpassingsvermogen en het zal dan ook per gemeente verschillen wat voor werkzaamheden je hier precies gaat uitvoeren. Het is daarom een uitdagende functie waar je elke dag nieuwe dingen leert.

 

Omdat het belangrijk is om met volwaardige getrainde professionals te werken zijn we in de gemeente gestart met een traineeship. Als trainee WMO word je opgeleid tot WMO consulent in de gemeente. Je leert alles over het beleid en de regelgeving en gaat daarnaast praktijkervaring opdoen met onze klanten. Dit zal ervoor zorgen dat je het vak razendsnel onder de knie krijgt. Naast je kennis is voldoende praktijkervaring nodig om het werk goed uit te kunnen voeren.

 

Omdat je ondersteuning krijgt van senior WMO consulenten zal je in een korte tijd helemaal worden klaargestoomd voor het vak. Dit vraagt wel om een zelfstandige, gedisciplineerde en betrouwbare professional. Ben jij deze professional dan komen we graag met je in contact.

 

Schuldhulpverlener vacature

Om klanten te helpen in de schuldhulpverlening is het nodig dat je voldoende op de hoogte bent van de schudhulpverlening. Er zijn in onze gemeenten verschillende inwoners die in aanraking komen met schuldhulpverlening. Elke klant is anders en heeft een uniek verhaal. Soms komen inwoners door omstandigheden in de schulden en soms vraagt de manier van leven om de juiste ondersteuning.

 

Als schuldhulpverlener is het nodig dat je beschikt over voldoende inlevingsvermogen, analytisch sterk bent, de confrontatie niet uit de weg gaat maar daarnaast ook kan doorpakken. Het werk is veelzijdig en zeer uitdagend. Ben jij een professional die dit vak wil leren en zie jij jezelf al als schuldhulpverlener aan de slag gaan? Reageer dan op de schuldhulpverlener vacature.

https://professionalpartners.nl/